Försäkringsjurist
Folksam Ömsesidig livförsäkring
Försäkringsjurist till Koncernstaben

Det här gör du som försäkringsjurist på Juridik Person

I din roll som försäkringsjurist bidrar du till att vi levererar enligt vår uppgift, våra riktlinjer och våra mål. Du ingår i ett team som består av tio medarbetare, varav sju jurister, och som präglas av engagemang, generositet och professionalism och rapporterar till chefen för Juridik Person. 

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

  • Företräda bolagen i Allmänna reklamationsnämnden.
  • Ge råd och stöd till organisationen i försäljning, skadeärenden och produktutveckling.
  • Bevaka lagstiftning och rättspraxis.
  • Hålla utbildning både internt och externt.
  • Hantera klagomål ställda till vd och styrelserna.
  • Delta i branschgemensamt arbete.
  • Vid behov vara ombud för bolagen i domstolsprocesser

 

Juridik Person ingår i den centrala koncernjuristfunktionen inom Vd-staben och har som uppdrag att tillhandahålla den övergripande försäkringsjuridiska kompetensen inom all personförsäkring i Folksam med dotterbolag. Juristerna ger stöd och hjälp i juridiska frågor kring skadereglering, försäljning, produktutveckling, försäkringsavtal och annat som har anknytning till personförsäkring.

Vi söker nu en försäkringsjurist med driv och engagemang till Juridik Person som är en av fyra avdelningar i Koncernjuridik som ingår i Koncernstaben. Har du sinne för struktur, ordning och reda? Då kan du vara den vi söker!

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har juristexamen och juridiska kunskaper inom främst försäkrings-, skatte- och avtalsrätt samt erfarenhet av en liknande roll. Tidigare erfarenhet att arbeta som försäkringsjurist är ett krav och vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av arbete inom området kollektivavtalad tjänstepension. Erfarenhet av processföring vid allmän domstol är också meriterande.

Du har ett starkt sinne för struktur, ordning och reda. Det är också mycket viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra och att du har ett starkt fokus på att leverera verksamhetsnytta. Som person är du självgående och angriper ditt arbete på ett handlingskraftigt och strukturerat sätt. Du har förmåga att på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper till olika intressenter. Du skaffar dig snabbt en överblick över situationer och identifierar hur du på bästa sätt ska planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, https://folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 31 mars 2019. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Björn Siljeholm, chef Juridik Person, 08-772 74 53.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson,
0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

Stockholm
12e513ce (anges alltid vid ansökan)
2019-03-08