Personskadereglerare
AFA Försäkring
AFA Försäkring söker skadespecialist med goda kunskaper inom skadeståndsrätt och ett intresse för att driva utveckling

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar. Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,7 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Har du ett stort intresse för personskador och är redo att ta en ledande roll? Nu söker vi en skadespecialist som tillsammans med avdelningschefen ansvarar för att vi utvecklar verksamheten och håller god kvalité i vår skadereglering.

Inom arbetskadeförsäkringen finns två avdelningar som arbetar med högre invaliditeter och framtida inkomstförluster (HIFI). Här hanterar vi bland annat ärenden med framtida inkomstförluster, framtida merkostnader, dödsfall på grund av arbetskada, nya prövningar av avslutade ärenden och skador med invaliditet upp till 99 procent. Vi genomför även skadebesök hos kunden i vissa ärenden.

Det finns tre skadespecialister som tillsammans med två chefer leder och utvecklar verksamheten för dessa två avdelningar. Vi har 30 erfarna personskadereglerare som arbetar på avdelningarna med våra mest kvalificerade utredningar inom trygghetsförsäkringen vid arbetsskada.

Vad du kan förvänta dig för arbetsuppgifter

Skadespecialisten är en given samarbetspartner för avdelningscheferna i planering som rör verksamheten.

Skadespecialisten arbetar genom ett konsultativt och coachande arbetssätt för att bidra till medarbetarnas kompetensutveckling inom skadeteknik, kundkommunikation och arbetssätt. Det innebär att du behöver ha mycket goda kunskaper inom personskadereglering och skadeståndsrätt. Det är också av vikt att du har ett starkt intresse att driva utveckling av arbetsmetodik. En del arbetsuppgifter som ingår i skadespecialistens vardag är att:

- aktivt bidra i utvecklingsarbete såsom identifiera och implementera förbättringar i arbetsmetodik

- stödja avdelningschefen med att identifiera behov kompetensutveckling inom skadeteknik

- utveckla och förbättra rutiner genom översyn i vardagen.

- aktivt bidra och delta som expertresurs i centrala övergripande utvecklingsprojekt

- aktivt skadereglera ett antal ärenden i syfte att vara kunnig i befintliga ärendehanteringssystem

Du har ett granskningsansvar för kvalitén i skaderegleringen och ett utbildningsansvar där det finns behov av insatser. Du ansvarar för att initiera strategiarbete och via olika kanaler aktivt söka information som kan vara av intresse för verksamheten. Det kan vara externa kontakter eller det interna kontaktnät som bland annat består av andra skadespecialister, försäkringsspecialister och jurister. Du är ett stöd för chefen och en coach/bollplank för medarbetarna.

Vi är medvetna om att nya arbetsuppgifter kräver stöd och handledning och du kommer ha möjlighet att successivt växa in i rollen med stöd av övriga skadespecialister och chef.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som är genuint intresserad av hur vi genom att utveckla arbetssätt skapar en kundanpassad effektiv verksamhet.

Du har många års erfarenhet av att arbeta med personskador och vill nu ta en ledande roll. Du har gedigen kompetens gällande villkorstolkningar och skadeståndsrätt. För att lyckas i rollen som skadespecialist ser vi gärna att du har en senior ställning idag inom försäkringsbranschen.

Du är utvecklingsorienterad, strukturerad med en god kommunikativ förmåga. Du arbetar lösningsfokuserat och visar ett professionellt förhållningssätt mot kunder och kollegor. Du har hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter. Vidare ser vi att du är självständig, prestigelös och driver arbetet framåt.  

Detta kan vi erbjuda dig

Inom Trygghetsförsäkring finns 11 skadeavdelningar, alla indelat efter sin specialistkompetens. Det innebär att du har tillgång till ett brett kontaktnät som bland annat består av övriga skadespecialister, försäkringsspecialister och många kunniga kollegor.

Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av AFA Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar i sitt arbete. Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, personligt brev och meritförteckning, så snart som möjligt, dock senaste den 7 mars. Urvalet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Helen Claesson på telefon 08-696 45 94 eller avdelningschef Ronny Printzell på telefon 08-696 46 76.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta – dela annonsen med dina vänner.

Våra fackliga företrädare är:

FTF, Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.

Akademikerföreningen, Maria Schűtt telefon 08-696 49 74.

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Stockholm
267056cb (anges alltid vid ansökan)
2019-02-07