Omprövningsansvarig till Afa Försäkring

Gillar du att ompröva försäkringsärenden av varierande komplexitet? Vill du vara en del av ett team med erfarna kollegor som brinner för sitt jobb och gärna delar med sig av sina kunskaper? Då kan du vara den vi söker!

Nu söker vi en Omprövningsansvarig till enhet Juridik

Arbetet innebär att ompröva beslut som kunden inte är nöjd med. Som omprövningsansvarig utreder och omprövar du en eller flera sakfrågor i ett försäkringsärende. I arbetet ingår också att vara ombud och företräda Afa Försäkring i de fall kunden efter omprövning begär prövning i Skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringar.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen och mångårig erfarenhet av personskadereglering och har genomgått försäkringsbranschens invaliditetsutbildning. Du har goda kunskaper i skadeståndsrätt och försäkringsjuridik. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning.

Som person har du förmåga att utreda ärenden på ett strukturerat sätt, vilket behövs då avdelningen hanterar många komplexa ärenden. Som omprövningsansvarig har du kontakter med kunder och rättsliga ombud vilket ställer krav på hög integritet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, men även förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Vi ser att du är engagerad, ansvarsfull och målmedveten. Vi förväntar oss att du är prestigelös och har ett positivt förhållningssätt.

Vilka är vi?
Omprövningsavdelningen Afa Försäkring har en självständig ställning inom företaget och ligger organisatoriskt under enheten Juridik. Teamet består idag av nio medarbetare med gedigen erfarenhet inom personskadeområdet.

Våra förmåner
Vi vill att du som anställd ska uppleva att du utvecklas över tid, och att du får möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens. 

Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete. Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner 
• Kollektivavtal med försäkringar och tjänstepension
• Tydlig balans mellan arbete och fritid
• Gratis träningspass och gym på kontoret
• Afa Fritid med allt från brädspel till fjällvandring
• Vi uppmuntrar till kompetensutveckling

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm, enkelt för dig som pendlar. Möjlighet till att jobba hemifrån några dagar i veckan.

Välkommen med din ansökan
Om du har några frågor så tveka inte att ta kontakt med avdelningschef, Stefan Krantz mejl: stefan.krantz@afaforsakring.se som kan berätta mer om tjänsten och hur det är att jobba på avdelningen.
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 augusti. 

Bakgrundskontroll blir aktuellt för slutkandidaten.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Om Afa Försäkring
Afa Försäkring gör vardagen tryggare i arbetslivet. Våra försäkringar är en del av kollektivavtalen och ger ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Vi finansierar forskning och stödjer insatser för att förebygga arbetsskador och ohälsa. På så vis bidrar vi till ett hållbart arbetsliv.

Afa Försäkring ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

På jobb.afaforsakring.se kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Afa Försäkring.

Tjänst:
Omprövningsansvarig
Företag:
Afa Försäkring tjänstepensionsaktiebolag
Placeringsort:
Stockholm
Publiceringsdatum:
2024-06-25
Sista ansökningsdag:
2024-08-18