Medicinsk riskbedömare med inriktning automatisering

Vill du vara en del av Hannover Re:s fortsatta resa mot framtidens automatiserade medicinska riskbedömning? Är du redo att ta nästa steg i din karriär och jobba hos världens tredje största återförsäkringsbolag? Då kan du vara den vi söker.

Medicinsk riskbedömare med inriktning automatisering

Hannover Re is the world's third largest reinsurance company with an annual premium income of approximately 30 billion euros and 3,000 employees represented in over 170 locations in 20 countries worldwide. In Sweden, we conduct reinsurance operations as a branch of the parent company in Germany in both life and non-life insurance. Life & Health reinsurance is conducted within the Hannover Re Life & Health Sweden business unit with 20 employees including specialists in actuarial and insurance medical fields. The Swedish branch employs approximately 50 people and is situated in a modern office space within walking distance from the Central Station.

_____

Hannover Re Life & Health Sweden söker en medicinsk riskbedömare i början av sin karriär. Är du en engagerad person, som vill arbeta i en internationell och utmanande miljö? Vill du vidareutvecklas hos oss inom din roll som medicinsk riskbedömare?

Sedan 15 år tillbaka erbjuder Hannover Re framgångsrikt sina nordiska och israeliska samarbetspartners systemstöd för automatiserad medicinsk riskbedömning av livförsäkringsprodukter. För att säkerställa fortsatt professionell service till kundbolagen söker vi nu en medicinsk riskbedömare med inriktning automatisering.

Om rollen

Som medicinsk riskbedömare med inriktning automatisering arbetar du dagligen med hr | ReFlex, Hannover Re:s automatiserade riskbedömningssystem för personförsäkringsprodukter, där du har en nyckelroll som medicinsk riskbedömare.

Det dagliga arbetet innebär att du stöttar livförsäkringsbolag i att digitalisera och automatisera medicinsk riskbedömning inom området liv- och sjukförsäkring. Du arbetar i ett tvärvetenskapligt sammanhang där du, med dina medicinska kunskaper och förståelse för ansökningsprocessen inom liv- och sjukförsäkring, har en nyckelroll i arbetet med hr | ReFlex; en nyckelroll som innebär nära dialog internt men också direkt med våra kundbolag i Norden och Israel.

Du kommer att ingå i vårt professionella team UW & Claims, på Hannover Re:s kontor i centrala Stockholm. Teamet bestående av fem medarbetare samt chef, arbetar med riskbedömning, skadereglering och stödjer affärsverksamheten med sin specialistkunskap.

Teamet präglas av ett starkt engagemang och driv för att skapa ömsesidigt mervärde tillsammans med livförsäkringsbolagen i en internationell miljö.

Vem är du?

Vi söker dig med medicinsk vårdutbildning och med minst 2 års erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning inom liv- och sjukförsäkringsområdet.

Det är positivt om du har erfarenhet från utveckling av digitala/automatiserade plattformar inom försäkringsbranschen. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Hannover Re:s koncernspråk är engelska.

  • Du har en hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du är bekväm med deadlines och du är flexibel inför periodvisa arbetstoppar.
  • Du har förmåga att ta initiativ och uppnå resultat samtidigt som du har en god pedagogisk insikt. Vi arbetar i en teamorienterad organisation, så det är viktigt att du sätter värde på att samarbeta med andra.
  • Du har ett sinne för detaljer samtidigt som du ser till helheten.
  • Du är ansvarstagande och driver självständigt dina frågor framåt med struktur och god kvalitet.
  • Du tycker det är roligt att arbeta med utveckling av digitala plattformar för automatiserad riskbedömning

Vi erbjuder

En kunskapsintensiv, flexibel och varm arbetsplats i en internationell och tillåtande miljö. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm och har ett öppet klimat.

Din ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast. Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Katarina Carselind, Underwriting & Claims Manager L&H Sweden, tel. 070-208 16 74.

Notera att vi kommer att påbörja intervjuer som tidigast  vecka 33.

Vi ser framemot din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@hannover-re.com

Tjänst:
Medicinsk riskbedömare
Företag:
Hannover Re Life & Health Sweden
Placeringsort:
Stockholm
Publiceringsdatum:
2024-07-08
Sista ansökningsdag:
2024-08-30