Gruppchef djurskador

Har du ett stort djurintresse och erfarenhet av ledarskap? Motiveras du av att arbeta i en varierande roll där du får kombinera verksamhetsutveckling med ledarskap tillsammans med ett härligt team? Då kan vi på Svedea ha rätt utmaning för dig!

Om tjänsten
Som Gruppchef för djurskador kommer du att ha det operativa ansvaret för sju skadereglerare vilket innebär att leda, motivera, engagera, inspirera och utveckla dina kollegor i skadeteamet. Tillsammans med ditt team kommer du att arbeta för att leverera snabb, kunnig och personlig service samt bibehålla ett gott samarbete med veterinärer, djursjukhus, leverantörer och andra försäkringsbolag.

I rollen kommer du att:

 • säkerställa ett högt engagemang hos våra medarbetare genom att coacha, utveckla och inspirera ditt team vilket kräver ett närvarande ledarskap
 • leda, fördela och följa upp teamets arbete
 • bidra till att utveckla och stärka kundupplevelsen i vår skadeservice, både den personliga direktkontakten med kund, kontakten genom våra samarbetspartners samt vår digitala service
 • coacha medarbetarna att komma fram till beslut och kommunicera detta mot kund och andra intressenter
 • identifiera och effektivisera arbetsprocesser för att möta de möjligheter och utmaningar som exempelvis nya kundbeteenden och digitaliseringen innebär
 • hålla dig uppdaterad med nyheter, produkter, villkor och lagstiftning inom branschen

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Skador som består av gruppledare för våra fyra avdelningar: motorskador, djurskador, båtskador samt teknik & inköp. Du kommer även att ha ett nära samarbete med kunder, samarbetspartner och övriga delar i organisationen vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Din bakgrund
Vi söker dig som är en trygg ledare med fallenhet för att inspirera och coacha andra. Du skapar en positiv arbetsmiljö och högt engagemang bland dina medarbetare. Du ger och tar emot feedback på ett konstruktivt sätt och är genuint intresserad av att hjälpa människor att utvecklas. Som person har du lätt för att skapa relationer, bygga förtroende och du kommunicerar på ett tydligt och engagerat sätt. Du förstår värdet av vad god service innebär och utvärderar varje handling och beslut utifrån hur kunder kommer att påverkas. Du trivs i en miljö där du får vara nytänkande och kan se saker ur olika perspektiv. Andra viktiga egenskaper är att du organiserar, prioriterar, planerar och följer upp arbetet på ett strukturerat sätt. Stöter du på hinder försöker du hitta ett sätt att ta dig an dessa med en positiv inställning. Slutligen måste du kunna hantera flera processer samtidigt och arbeta under ett högt tempo.

Utöver din personlighet är det viktigt att du:

 • har några års erfarenhet som ledare med personalansvar
 • har erfarenhet från djursjukvården
 • har god kunskap om och ett starkt intresse för djur
 • behärskar svenska obehindrat och kan uttrycka dig på engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen. 

Vi erbjuder dig

 • En arbetsplats som befinner sig i en spännande expansiv fas där dina tankar och idéer uppmuntras
 • En inspirerade företagskultur som kännetecknas av laganda med passionerade och engagerande kollegor som förstår vikten av att hjälpas åt och att ha kul tillsammans. Mer om vår kultur hittar du här
 • Bra förmåner och friskvårdsbidrag
 • Möjlighet till hybridarbete för att kunna balansera privat- och arbetsliv
 • Kontor högst upp i ett av Kungsholmens häftigaste hus med 360 graders vy över stan och terrasser i flera väderstreck. Spana in vår Office tour här

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan! Vi arbetar löpande med urval så vänta inte utan skicka in din ansökan redan idag, sista ansökningsdag är den 13/10. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mariska Ladan, mail: Mariska.Ladan@svedea.se eller tel: 072-568 18 45.

Om Svedea
Svedea är en framgångssaga. Våra första tretton år har gjort oss till det ledande bolaget inom försäkring av fritidsfordon som motorcykel, båt och snöskoter och vi är en stark utmanare inom bil-, djur- och företagsförsäkring. Idag har vi omkring 400 000 kunder och fortsätter att växa snabbt.

Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vi strävar efter att våra kunder ska tycka att försäkring är enkelt. Hemligheten bakom vår framgång är engagerade medarbetare som trivs på jobbet i kombination med en tydlig företagskultur. Nu ökar vi tempot för att fortsätta växa, behålla de mest engagerade medarbetarna och de nöjdaste kunderna*. Vår resa har bara börjat!

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har tilldelat Svedea utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder i kategorin fordonsförsäkringar 2019, 2020, 2021 och 2022.

Tjänst:
Gruppchef djurskador
Företag:
Svedea
Placeringsort:
Stockholm
Publiceringsdatum:
2023-09-15
Sista ansökningsdag:
2023-10-13