Assistant Underwriter
QBE Insurance (Europe) Limited, Sweden Branch
Vi söker en Assistant Underwriter till affärsområdet Financial & Specialty Markets

Vi söker en Assistant Underwriter till affärsområdet Financial & Specialty Markets

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar bedömning, förnyelse och prissättning av risk och kontakter med mäklare och kunder både för bibehållande av existerande relationer och deltagande i marknadsaktiviteterI rollen som Assistant Underwriter kommer du ha en varierande och bred roll.

Du kommer avlasta underwriters i deras dagliga arbete vilket omfattar, förberedande underwriting, registrering, rapportering och marknadskontakter. Internt kommer du ha regelbundna kontakter med kollegor vid våra kontor runt om i Europa. Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar;

Riskbedöma, utforma och premiesätta existerande och nya försäkringslösningar inom området Financial & Specialty markets.

Ge löpande service till försäkringsförmedlare och kunder,

Koordinera och projektleda multinationella försäkringsprogram,

Utveckla arbetsprocesser för försäkringsadministration och ansvara för implementering av nya arbetsprocesser,

Agera som spindeln i nätet mellan Underwriting, Distribution / Marknadsföring, Försäkringsadministration och Skador.

Du kommer att ingå i ett Nordiskt team om tre Underwriters som är specialiserade på Financial lines och även jobba nära våra Casualty Underwriters. Tjänster är placerad på vårt kontor i Stockholm och är en tillsvidare anställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att rapportera till vår Financial Lines Manager.

Vi erbjuder stora möjligheter till personlig utveckling och vår målsättning är att du inom tre till fem år ska avancera till en roll som självständig Underwriter. Du kommer att ges möjlighet till att välja specialiser specialisering och ta allt mer ansvar vartefter du växer in i rollen.

Tjänsten innebär resor såväl inom som utanför Norden. Goda kunskaper i Engelska är en förutsättning.

Utbildning / erfarenhet

Tidigare erfarenhet inom företagsförsäkring,

Försäkringsadministration/Skadereglering/Underwriting från försäkringsbolag eller försäkringsförmedlingsföretag är meriterande, men inte ett krav. Kunskap om ansvarsförsäkring och särskilt Financial Lines är meriterade, men inte ett krav. Det är viktigt att du är noggrann och serviceinriktad samt att du har en stark drivkraft och förmåga att arbeta självständigt.

Vi ser helst att du har en universitetsutbildning inom ekonomi eller juridik, men vi ser också mycket till dina personliga egenskaper. Du ska vara flytande i Svenska och Engelska (tal och skrift). Det är meriterande om du talar något annat Nordisk språk då vi även arbetar mot de övriga Nordiska länderna. Vi förutsätter att du har goda kunskaper om MS Office och fallenhet för att arbeta med systemstöd i allmänhet.

Personliga egenskaper:

  • Analytisk
  • Förtroendeingivande
  • Driven
  • Initiativrik
  • Lyhörd
  • Afförsmannamässig
  • Leveransfokuserad
  • Resultatinriktad
  • Kommunikativ
  • Prestigelös


Välkommen att skicka ett personligt brev samt meritförteckning via e-post till: infoqbesweden.se@se.qbe.com. Vi behandlar ansökningar löpande varpå vi ser att du skickar in din ansökan omgående och senast den 28 December.

Frågor besvaras av Christian Mechler, Financial Lines Manager tel: 08–587 514 090.
 

QBE är ett Australiensiskt börsnoterat försäkringsbolag med verksamhet över hela världen. QBE Norden är en filial till QBE European Operations med säte i UK. Den Svenska verksamheten har funnits sedan 2009. Vi är idag 14 personer på vårt kontor i centrala Stockholm. Vi jobbar tätt ihop med våra kollegor i Köpenhamn, där vi i dagsläget är sju anställda. Vår organisation kännetecknas av entreprenörskap och starkt driv. Vi strävar alltid efter att ge våra kunder bästa möjliga service och bemötande.

Stockholm
infoqbesweden@se.qbe.com
3cfd2e73 (anges alltid vid ansökan)
2018-11-28
Christian Mechler