Försäkringsjurist Skador
Länsförsäkringar Bergslagen
Försäkringsjurist Skador

Vi skapar nu en av de kanske roligaste juristroller vi kan tänka oss – är du den vi söker?

Du kommer att arbeta inom skadeorganisationen och placeras i gruppen Företag, Bygg och Skadejuridik. Gruppen hanterar egendoms- och avbrottsskador på företagsförsäkringar, byggskador samt ansvars- och rättsskyddsskador för företag och privatpersoner.

Om jobbet
Du driver regresser där mer eller mindre komplexa skadeståndsbedömningar ofta förekommer, är ett stöd till skadeorganisationen i villkors- och försäkringsjuridiska frågor, ansvarar för bolagets Skadeprövningsnämnd och företräder Länsförsäkringar Bergslagen i Allmänna Reklamationsnämnden. Du bevakar ny lagstiftning och rättspraxis och medverkar vid interna utbildningar. Du kommer att ha nära dialog med medarbetarna inom skador men också kontakt med våra kunder och deras ombud. Eftersom rollen är ny kommer du att få vara med och forma den i nära samarbete med din närmaste chef, som också är bolagets chefsjurist.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen, gedigen erfarenhet av juridiskt arbete och god förståelse för hur en domstolsprocess fungerar. Erfarenhet av arbete inom försäkringsrätt, skadeståndsrätt, processrätt (även som ombud) och entreprenadrätt är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där engagemang, handlingskraft och samarbetsförmåga värdesätts. För att trivas i rollen behöver du vara social, pedagogisk och duktig på att prioritera. Du är också analytisk och trygg i att fatta självständiga beslut men ändå en lagspelare, prestigelös och generös när det gäller att utbyta kunskap och erfarenheter. Du är van vid och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, förstår att ett coachande förhållningssätt är ett av dina viktigaste redskap för att dina kollegor ska utvecklas och du kan anpassa ditt stöd efter behov och situation.

Låter det intressant?
Vill du veta mer, ring skadechef Maja Cronhamre 0739-17 46 32.

Fackliga representanter är Helena Lindberg 021-19 01 85 för FTF och Linda Kamsvåg 021-19 02 19 för Saco.

Tjänsten är placerad i Västerås eller Örebro, innebär resor så du måste ha körkort och tillgång till egen bil.

Välkommen med din ansökan senast den 7 december, vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårat medieval. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

Västerås eller Örebro
1035e976 (anges alltid vid ansökan)
2018-11-09