Antipenningtvättsspecialist (AML/CTF-specialist)
Folksam
Antipenningtvättsspecialist (AML/CTF-specialist)

Vi söker nu en kollega till våra två specialister inom antipenningtvätt och antiterrorismfinansiering (AML/CTF-specialister).

Juridik Person ingår i den centrala koncernjuristfunktionen inom Koncernstaben och har som uppdrag att tillhandahålla den övergripande försäkringsjuridiska kompetensen inom all personförsäkring i Folksam med dotterbolag. Vi ger stöd och hjälp i juridiska frågor kring skadereglering, försäljning, produktutveckling, försäkringsavtal och annat som har anknytning till personförsäkring. 

Det här gör du som AML/CTF-specialist
Du stödjer Folksams löpande arbete avseende utveckling och förvaltning av regelverk och rutiner för åtgärder mot penningtvätt och terrorismfinansiering och ger stöd till verksamheten för att verksamheten ska uppfylla interna och externa regler och krav, dels i linjefrågor, dels i utvecklingsprojekt inom penningtvätts- och terrorismfinansieringsområdet och avseende andra utpekade regelverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Löpande stödja verksamheten i att identifiera penningtvätts- och terrorismfinansieringsrisker samt upprätta och uppdatera riskbedömningar avseende åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.
 • Vid behov upprätta interna processer, rutiner och policys vilka fastställs för att säkerställa Folksams regelefterlevnad inom området.
 • Genom kontroller säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande interna och externa regler och krav.
 • Omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk, nya modus och trender på penningtvätts- och terrorismfinansieringsområdet.
 • Delta i projekt som expert inom ansvarsområdet.
   

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har examen från juristlinjen och du har tidigare erfarenhet av praktiskt AML-arbete inom bank och/eller försäkring. Du har därmed kunskap om lagar och regler rörande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Vi ser gärna att du även har kunskap om Finansinspektionens praxis inom penningtvätts- och terroristfinansieringsområdet. Vidare ser vi gärna att du har:

 • Kunskap om transaktionsövervakning, transaktionsövervakningssystem och utredningsarbete.
 • Förståelse för modellriskhantering och riskklassificeringsmodeller.
 • God förståelse för IT-system och datalagring.
 • Projekterfarenhet
   

Du har ett starkt sinne för struktur, ordning och reda. Det är också mycket viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra och har ett starkt fokus på att leverera verksamhetsnytta. Du är självgående, driven och angriper ditt arbete på ett handlingskraftigt och strukturerat sätt. Vidare skaffar du dig snabbt en överblick över situationer och identifierar hur du på bästa sätt ska planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 20 november 2018. Urval till intervju sker löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Björn Siljeholm, chef Juridik Person,
08-772 74 53.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Stockholm
1db03df7 (anges alltid vid ansökan)
2018-10-30