Utredare
Länsförsäkringar Stockholm
Utredare till Affärsområde Företag

Vi verkar i en förtroendebransch och ska alltid agera på ett sätt som inger förtroende hos våra ägare; våra kunder. Som Utredare inom vår skadeverksamhet på Affärsområde Företag ansvarar du för att utreda komplicerade försäkringsfall samt vara skadeavdelningen behjälplig med utbildning och stöd kring oklara försäkringsfall.

Arbete

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda oklara försäkringsfall avseende brandskador, teknikskador, stölder och förmögenhetsskador inom Motorskador och Bygg & Egendomsskador.

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt utreda oklara försäkringsfall och misstänkta försäkringsbedrägerier mot bolaget. I arbetsuppgifterna ingår att sammanställa och sedan föredra utredningsmaterial via rapporter för beslut. Arbetet innebär även korrespondens och ett nära samarbete med polis, åklagare och andra myndigheter och försäkringsbolag samt ett nära samarbete med utredning på Affärsområde Privat och andra utredare inom länsförsäkringsgruppen.

Tjänsteresor, inom framför allt vårt verksamhetsområde Stockholms län, ingår i uppdraget varför du behöver ha körkort, behörighet B.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten som Utredare, minst högskolekompetens eller motsvarande. Vi ser gärna att du som söker har en ekonomisk utbildning med erfarenhet av utredningsarbete inom polismyndighet och/eller försäkringsbolag. Även Brandteknisk utbildning samt motorteknik ser vi som meriterande.

Vi söker dig med ett genuint intresse för komplicerat utredningsarbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan arbeta självständigt och samtidigt har lätt för att samarbeta, såväl inom bolaget som med enskilda personer och myndigheter. Tjänsten fordrar god människosyn, taktfullhet och diskretion. Som person förväntar vi oss att du är drivande och nyfiken med hög integritet. Du sporras av utmaningar och räds inte att hantera svårare situationer.

Du gillar att agera lösningsorienterat och du har förmåga att analysera underlag, dra slutsatser och föreslå relevanta aktiviteter. Arbetet ställer krav på att du har intresse och förståelse för verksamheten och ditt arbetssätt präglas av struktur, noggrannhet och flexibilitet. Du är intresserad av att utbilda andra, är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga såväl i tal som i skrift. Självklart är du också van att jobba digitalt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi hoppas komma i kontakt med dig som känner igen dig i rollbeskrivningen, så att vi närmare får presentera Länsförsäkringar Stockholm som arbetsgivare samt vad vi kan erbjuda.

Information och ansökan

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Joacim Kruse, Skadechef Företagsskador, e-post Joacim.Kruse@lansforsakringar.se. Facklig kontaktperson för FTF är Jesper Merbom, tel 08-562 848 04.

Välkommen med din ansökan senast den 30 augusti 2018. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

 

Länsförsäkringar Stockholm är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av kunderna och kan koncentrera oss helt på deras bästa. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar Länsförsäkringar varje dag för att ge människor ekonomisk trygghet och en enklare tillvaro. För att jobba hos oss måste du vilja hjälpa människor och vara genuint intresserad av hur kunderna har det, och vilka utmaningar de står inför.

 

Stockholm
11c907f6 (anges alltid vid ansökan)
2018-07-12