Skadejurist
Gjensidige Försäkring
Skadejurist till Gjensidige Försäkring

Är du en kundfokuserad och engagerad jurist med erfarenhet från skadestånds- och försäkringsrätt och som lever upp till våra värdeord om kompetens, framåtanda, prestigelöshet och delaktighet? Då kanske du är den vi söker för tjänsten som skadejurist hos Gjensidige Försäkring.

Tjänsten som skadejurist ingår i skadegruppen Ansvar, Regress & Rättsskydd i Skador Sverige. Gruppen består i dagsläget av två skadejurister, två regressansvariga, en erfaren skadereglerare av dolda fel skador, en jur stud samt chef. Gruppen hanterar bolagets samtliga ansvarsskador, regresser och rättsskyddsskador. Placering är på vårt kontor i Stockholm.

Om tjänsten
Rollen som skadejurist innebär att du självständigt kommer att utreda och hantera ansvarsskador för våra näringslivskunder och enklare entreprenadallriskskador. Möjlighet finns för rätt person att få hantera och rapportera bolagets ARN ärenden för hela egendomssidan.

Inom ramen av ansvarsskaderegleringen kommer du att äga hela skaderegleringsprocessen, från att bedöma försäkringsfall, utreda skadeståndsrättsliga frågor samt förhandla med kravställare, ombud eller annan utifrån gällande lagar och praxis. Du kommer även att besvara frågor inom ansvars- och rättsskyddsområdet genom inkomande telefonsamtal via vår telefonslinga.

Arbetsuppgifterna kommer vara både utmanade och variationsrika och du kommer att ha mycket kontakt med både interna och externa parter beroende på ärendets art och omfattning. Möjlighet kommer att finnas för att få agera handledare åt mer juniora kollegor samt hålla utbildningar inom ditt ansvarsområde samt delta i kundmöten.  En del av arbetet innebär också att vara ett stöd åt övriga skadegrupper. Genom ditt arbete kommer du bidra till att vi levererar branschens bästa ansvarsskadereglering och skapar goda förutsättningar för att vi är med och bidrar till Gjensidiges fortsatta utveckling.

Vem är du
Vi vill att du har en jur kand med inriktning mot skadeståndsrätt- och försäkringsrätt och har minst 2-3 års arbetslivserfarenhet av att reglera ansvarsskador och vissa entreprenadallriskskador för näringslivskunder. Meriterande är om du kan reglera rättsskydd och privatansvar samt har erfarenhet av att hantera ärenden i ARN. Har du även erfarenhet av att handleda juniora kollegor och hålla i utbildning är även detta meriterande.

Du är en lagspelare som drivs av intresset att bidra till utveckling av vår verksamhet samtidigt som du kan säkerställa måluppfyllnad. Tjänsten kräver att du kan jobba självständigt varför vi ser att du kan ta initiativ, fatta beslut och att du har ett stort ansvarstagande, serviceinriktat och professionellt arbetssätt.

Som person är du van att fatta snabba beslut och tycker om ett högt arbetstempo. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har en god förmåga att hålla flera processer igång samtidigt. Vi ställer höga krav på din kommunikationsförmåga och att du har vana att förhandla och argumentera i tal och skrift. Vi ser att du är en social person som delar med dig och bidrar till teamkänslan. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Vi genomför intervjuer löpande och vill gärna ha din ansökan, cv och personligt brev, så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef, Kristina Kenne, på tel: 072-157 26 41 alternativt kristina.kenne@gjensidige.se

Stockholm
36f73f5e (anges alltid vid ansökan)
2018-07-06