Skadejurist
Länsförsäkringar AB
Skadejurist

Skadejurist

Är du en beslutsför och kundfokuserad lagspelare som brinner för skadeståndsrätt? Vi söker nu en erfaren skadejurist som vill arbeta med komplexa ansvarsskador i vårt team Skador Ansvar inom Länsförsäkringar Sak.

Om jobbet
Länsförsäkringar Sak tecknar ansvarsaffär för vilken det krävs en samlad specialistkompetens. Vi är en av marknadsledarna inom konsult- och professionsansvarsförsäkring. Vi söker nu en erfaren skadejurist med uppdrag att självständigt handlägga skadeärenden, utreda skadeståndsansvar, företräda den försäkrade och förhandla med skadelidande. I tjänsten ingår även att kommunicera med olika parter både internt och externt samt att aktivt delta i det förbättringsarbete som drivs i projekt. Genom ett nära samarbete med våra underwriters förväntas du även ge skadeförebyggande rådgivning till våra kunder samt delta i olika kundvårdsaktiviteter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som är jur.kand. och som har gedigen erfarenhet av skadeståndsutredningar. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av konsult-/rådgivningsansvar. Utöver detta väger dina personliga egenskaper tungt. Som person är du affärsmässig, noggrann och driven. Du tar ansvar för både din egen och verksamhetens utveckling. Arbetet ställer krav på lyhördhet inför kundens behov, god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska samt ett strukturerat tanke- och arbetssätt då du ställs inför komplicerade frågeställningar. Du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt vägleda kunden från inträffad skada till dess beslut fattas och eventuell ersättning lämnas. Genom din pedagogiska förmåga kan du på ett enkelt sätt förklara lagstiftning och försäkringens tillämpning för både kunder och kravställare. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap.

Med god datorvana kan du hantera officepaketet och andra windowsbaserade program och system. Du tycker om att samarbeta med andra och tar ansvar för såväl egna som gruppens leveranser. Ditt sätt att hantera ansvarsskador medför att rätt ersättning lämnas till rätt part i rätt tid. 

Om oss
Affärsområde Återförsäkring och Special inom Länsförsäkringar Sak bedriver verksamhet med fokus på kunden. Vi är över 80 medarbetare som tillsammans skapar ett klimat där kunder, medarbetare och affär får möjlighet att nå sin fulla potential. Inom affärsområdet hanterar vi både återförsäkring och sådan direkt försäkring som fungerar som ett komplement till länsförsäkringsbolagens affär.

Just nu befinner vi oss i en spännande tillväxtfas där alla medarbetare bjuds in att vara delaktiga. Vi tror på en dynamisk kultur med ständiga förbättringar och låter värderingarna engagemang, tillit, professionalism och öppenhet driva utvecklingen. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan arbete och fritid.

Låter det spännande?
Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti som du registrerar i vårt rekryteringssystem. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi svarar gärna på dina frågor

  • Karin Rydqvist, tillförordnad teamchef Skador Ansvar, telefon 08-588 402 16
  • Anna Sandqvist, kontaktombud SACO, telefon 08-588 416 50
  • Margareta Lööf, kontaktombud FTF, telefon 08-588 412 38

 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.
Läs mer om oss: https://bit.ly/2pKj4pQ

Stockholm
3225f1e3 (anges alltid vid ansökan)
2018-07-05