Senior Medical Underwriter - vikariat
Hannover Re
Senior Medical Underwriter till Hannover Re Life & Health

Hannover Re är världens fjärde största återförsäkringsbolag med en årlig premieinkomst på ca 17 miljarder euro och ca 3 300 anställda med 140 kontor i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm arbetar 95 personer som bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet. Livåterförsäkringen bedrivs inom affärsenheten Hannover Re Life & Health Sweden med 20 anställda med aktuariell och försäkringsmedicinsk expertis.

Om Tjänsten
Är du en engagerad person som vill arbeta i en internationell och spännande miljö? Som Senior Medical Underwriter får du möjlighet att kombinera ditt gedigna intresse för medicinsk riskbedömning och skadereglering med dina medicinska kunskaper och samarbeta nära våra kundbolag.

Tjänsten är mångsidig med arbetsuppgifter kopplade till såväl traditionell som systemstödd riskbedömning och skadereglering inom liv- och sjukförsäkringsområdet. Du kommer att ingå i ett team som jobbar med att ge professionell service till våra kundbolag inom medicinsk och finansiell riskbedömning. Vi arbetar i en internationell miljö där löpande kontakter med svenska och utländska försäkringsbolag ingår i det dagliga arbetet.

Vi söker Dig
För att uppskatta rollen behöver du ha en hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar. 

Som person är du engagerad, prestigelös och har förmågan att lyssna och sätta dig in i kundens situation. Du trivs i en teamorganisation, kombinerat med stort eget ansvar. Du kan driva dina frågor självständigt och du ställer upp för teamet när det behövs.

Du har en medicinsk utbildning som sjuksköterska eller sjukgymnast och minst 5 års gedigen erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning. Det är meriterande om du dessutom har kunskaper och erfarenhet av systemstödd riskbedömning, riskbedömning av barnförsäkring, utveckling av riskförsäkringsprodukter, skadereglering och villkorsskrivning.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. Andra språkkunskaper kan vara meriterande.

Vi Erbjuder
Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell och spännande miljö. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Tjänsten är ett vikariat på 18 månader med tillträde i september eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 17 augusti 2018. 

För mer frågor kring tjänsten, kontakta Katarina Carselind tel. 08-617 54 52 eller Gunilla Strandberg
på tel. 08-617 54 83.

Fackliga representanter
FTF, Petra Logge, tel 08-617 54 40
SACO, Johan Isacsson, tel 08-617 55 06

Stockholm
katarina.carselind@hannover-re.com
23833dcf (anges alltid vid ansökan)
2018-07-05