Riskbedömare
AFA Försäkring
AFA Försäkring söker kunnig medicinsk riskbedömare

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder.
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,7 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Inom AFA Försäkring har vi starkt kundfokus och ett stort kunnande bland våra medarbetare.

Vad du kan förvänta dig av oss

Medicinska Riskbedömningen utreder och fattar beslut vid nyteckning och ändring av befintliga avtal för kunder inom avtalspension SAF-LO och det är en viktig uppgift som sköts av en grupp på tre riskbedömare.

Organisatoriskt finns Riskbedömningen under avdelning Liv med sina tolv medarbetare. Avdelningen handlägger flera försäkringar så övriga kollegor på avdelningen är skadereglerare. 

På Riskbedömningen är möjligheterna stora. Du får utveckla din medicinska kunskap samtidigt som du vidareutbildar dig inom försäkringsjuridik och riktlinjer.

Utredningsarbetet och beslut tas med stöd av gällande försäkringsvillkor, medicinska riktlinjer och lagstiftning. Vi har i vårt arbete stöd i riktlinjerna i systemet Solem och vi har väl upparbetade rutiner och arbetssätt. Arbetet innebär kontakter med kund, vårdgivare och pensionsförvaltare. 

För att vi ska klara vår uppgift behöver vi bidra till ett gott samarbete, vara positiva till förändring och var uppgiftsorienterade.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som ser kundens behov och som har lätt för att skapa långsiktiga relationer med kunder och kollegor.

Du har en medicinsk bakgrund exempelvis sjuksköterska, sjukgymnast eller motsvarande. Du har goda försäkringskunskaper och minst 3 års erfarenhet av arbete med medicinsk riskbedömning inom försäkring. Vi ser det som meriterande om du  har IFU-intyg inom riskbedömning.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

För att lyckas i din roll behöver du vara drivande med positiv inställning. Du är ansvarsfull, effektiv, noggrann och strukturerad. Vi söker dig som arbetar bra i team och bidrar till ett gott samarbete men också med förmågan att arbeta självständigt. Vi vet att det ständigt är viktigt att förändra och anpassa oss till kundens behov och därför behövs en nyfikenhet i hur vi kan förändra oss för att arbetsuppgifter blir utfört på bästa möjliga sätt.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring. 

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Level Recuitment. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Sista ansökningsdag är 4 augusti.

Fackliga företrädare på AFA Försäkring är:

FTF, Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon: 08-696 46 12

Akademikerföreningen, Maria Schutt, telefon: 08-696 49 74

Stockholm
e38a782a (anges alltid vid ansökan)
2018-06-29