Chef - Ansvar Regress och Rättsskydd
Gjensidige Försäkring
Gjensidige söker chef till Ansvar Regress och Rättsskydd

Gjensidige är ett bolag som växer snabbt på den svenska marknaden. Våra kunder är navet i vår verksamhet och vi arbetar hela tiden systematiskt med att förbättra kundupplevelsen. Vår skadereglering ska vara Nordens bästa, och detta uppnår vi genom att kontinuerligt utveckla våra digitala lösningar, vår kvalitet och kompetens. På Gjensidige i Sverige jobbar idag ca 350 medarbetare.

Brinner du för skadejuridik och vill vara med att bygga Sveriges bästa skadeavdelning? Då är det sannolikt dig vi söker till tjänsten som Chef för vår avdelning Ansvar, Regress och Rättsskydd.

Gjensidiges skadeavdelning består av ca 100 medarbetare inom sak- och personförsäkring. Gruppen Ansvar, Regress och Rättsskydd reglerar skador för våra privat- och företagskunder inom ansvar, rättsskydd, entreprenad och dolda fel, och ansvarar samtidigt för Gjensidiges regresser mot andra kunder och försäkringsbolag. Gruppen besvarar också ARN-ärenden för egendomssidan, samt representerar Gjensidige i mäklar- och kundträffar för att utbilda i sitt ansvarsområde. I gruppen ingår sex medarbetare.

Om tjänsten

Som chef för Ansvar, Regress och Rättsskydd ansvarar du för att gruppen levererar i enlighet med våra mål för svarstider och kvalitet. Gjensidige är ett bolag i tillväxt och förändring, vilket innebär att gruppens ansvarsområden över tid utvecklas och utökas. Vi är måna om våra medarbetare och vi vill att du är en närvarande ledare som utvecklar verksamheten tillsammans med din personal. Med sex medarbetare och ett brett ansvarsområde behöver vi balansera behovet av specialisering med kravet på minskad sårbarhet. Detta innebär att vi kontinuerligt arbetar med intern kunskapsöverföring och utbildning, men också att du själv ska vara inställd på att en del av din tid reglera tyngre skador.

Som chef för Ansvar, Regress och Rättsskydd ingår du också i Skadeledningen och har tillsammans med Skadechef och övriga gruppchefer ett gemensamt ansvar för att utveckla hela Skadors leverans.

Vem är du?

För att lyckas som chef för Ansvar, Regress och Rättsskydd behöver du ha stor förståelse för gruppens arbetsuppgifter. Du är utbildad jur kand och har själv erfarenhet av skadereglering av liknade skador. Du ser de stora perspektiven och har förmåga att ständigt se förbättringar i processer och arbetssätt. Din förmåga att bygga ett förtroende hos medarbetarna samt skapa goda relationer med andra intressenter inom och utanför bolaget kommer vara avgörande. Vi vill att du har:

- jur kand utbildning

- tidigare erfarenhet av skadereglering av ansvar- och eller rättsskyddskador

- dokumenterade ledaregenskaper

- kunskaper i Excel samt är analytisk och strukturerad

- en stark egen drivkraft och arbetar lösningsorienterat

- hög integritet
- ett intresse för människor och relationer

Vi erbjuder en utmanande tjänst med möjlighet att utvecklas

…inom en av Nordens starkaste försäkringskoncerner. Du har själv möjlighet att påverka din vardag och utvecklingen av dina arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm. Det förekommer också resor i tjänsten, främst till våra kontor i Malmö, Oslo och Köpenhamn.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Karolin Bernås, på telefon: +46 707290554 eller på mail: Karolin.Bernas@gjensidige.se 

Stockholm
b5eafa4b (anges alltid vid ansökan)
2018-06-29