Försäkringsjurist
Moderna Försäkringar
Vi söker nu en Försäkringsjurist till vår juristavdelning

Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 3000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.

Vi söker en försäkringsjurist till Moderna Försäkringars Juristavdelning. Placeringsort kan vara Stockholm, Göteborg eller Malmö. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi är en dynamisk och öppen avdelning som jobbar inom de flesta juridiska discipliner inom samtliga affärsområden i Moderna Försäkringar. Vi har också ett gott samarbete med övriga jurister inom koncernjuridisk avdelning i Tryg Forsikring A/S.

Avdelningen består av 8 jurister varav 4 försäkringsjurister. En av våra försäkringsjurister kommer att sluta, varför vi nu söker hennes ersättare. Juristavdelningen ansvarar för all juridik och compliancehantering inom Moderna Försäkringar.

Försäkringsjuridiska delen ansvarar för överprövningar, ARN hantering, rättegångshantering, regresshantering, granskning av marknadsföringsmaterial, remissinstans för nya villkor samt andra, inom avdelningen, förekommande arbetsuppgifter.

Den försäkringsjurist vi nu söker kommer att ha överprövningar, ARN och rättegångar som sitt huvudsakliga ansvarsområde men även jobba med övriga discipliner inom den försäkringsrättsliga delen av avdelningen samt övriga förekommande arbetsuppgifter. Vi jobbar i nära samarbete med skadeavdelningarna och bygger tillsammans med dem framgångsrika arbetsprocesser.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en juristexamen och som har jobbat några år på ett försäkringsbolag. Om du har tingsmeritering och erfarenhet av rättegångar är det en stor fördel. Du ska ha erfarenhet av skadejuridiskt arbete, antingen inom försäkringsbolag eller inom juridisk byrå/advokatbyrå.

Vi vill att du

  • Är noggrann och strukturerad men ändå snabb
  • är en social och öppen person
  • har förmåga att hantera såväl stressiga situationer som förändringar
  • har förmåga att fokusera på detaljer men samtidigt inte glömma helheten.
  • Har en bred kompetens inom försäkringsrätt.
  • Har ett eget driv med stor förmåga att se lösningar och förhandla fram avslut i regresser.
     

Intresserad?
Tjänsten är en tillvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 6 juli 2018.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Helén Vinge, Chef för Juridik, tel. +70 792 6072.

Facklig representant är Elias Bakk, tel +70 730 6854.

Stockholm, Göteborg eller Malmö
43842c76 (anges alltid vid ansökan)
2018-06-13