Senior Underwriter Företag
Dina Försäkring AB
Dina Försäkringar söker en engagerad Senior Underwriter Företag

Vi är tolv försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Med anor sedan 1768 har vi erfarenhet av att försäkra det du bryr dig om och att hjälpa dig att göra vardagen tryggare. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare. Från Lund i söder till Piteå i norr finns vi på nära 50 platser i landet. Ledorden för vår verksamhet är att vi ska vara nära, nytänkande och engagerade. Läs mer på www.dina.se

Dina Försäkring AB är en serviceorganisation och ett försäkringsbolag som ägs av Dina-bolagen runtom i Sverige. Nu söker vi en senior underwriter företag till vår avdelning Produkt & Underwriting. Vi är 15 personer som arbetar med produktutveckling och underwriting inom sex produktområden (motor, boende, djur, person, lantbruk och företag). Hos oss får du möjlighet att påverka ditt arbete genom egna initiativ samt att driva verksamhetens utveckling framåt i ett tätt samarbete med bolagen och andra avdelningar inom bolaget såsom t.ex. aktuarieavdelningen. Att dessutom få arbeta i kulturminnesmärkta lokaler, ett stenkast ifrån vattnet med gym och gruppträningsmöjligheter mitt i centrala Stockholm kan man väl knappast klaga på?

Beskrivning av tjänsten
Som senior underwriter ansvarar du för regelverk och riskurval för företags- och fastighetsförsäkring. Du godkänner risker, sköter viss manuell prissättning i vårt affärssystem samt skapar och förvaltar processer inom underwriting, så som Underwriting File Review, för hela affären och för respektive Dina bolag. Du är delaktig i upphandling och uppsättning av vårt externa återförsäkringsskydd samt för en dialog med och rapporterar till våra externa återförsäkrare. Vidare deltar du i produktutvecklingsarbete och bidrar till utvecklingen av vår portfölj samt våra tariffer och produkter. Du är även delaktig i skapande och utförande av strategier och målsättningar. I arbetet ingår det att utbilda Dina bolagens företagssäljare och riskansvariga samt att ge stöd till våra riskansvariga och till Dina Försäkringars Mäklardisk i bland annat affärsfrågor, teckningsfrågor och riskanalys. I tjänsten ingår resor, vi ser därför att du har B-körkort.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du har djupa kunskaper inom återförsäkring, företags- och fastighetsförsäkring och lång erfarenhet av arbete med underwriting och riskbedömning inom Företag. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning. Kanske har du tidigare arbetat som riskingenjör och är sugen på nya utmaningar?

Du är en social person som också har ett affärsmässigt förhållningssätt samt  har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Till dina styrkor hör att du är analytisk, noggrann, initiativtagande och drivande. Du är en prestigelös lagspelare som gärna bidrar med nya idéer och är beredd att hugga i där det behövs, i stora som små frågor. Om du dessutom är  relationsskapande och pedagogisk ser vi det som ett extra plus. 

Kontakt
Tycker du att det här låter intressant? Har du kanske fler frågor om tjänsten, då är du varmt välkommen att kontakta Maria Gräsgårds, Chef Produkt & Underwriting, via maria.grasgards@dina.se eller 076-119 98 70. Facklig representant för FTF är Sammy Bergman, telefon 08-518 03 827.

Ansökan
Vi ser fram emot att få läsa din ansökan! Skicka därför in CV och personligt brev så snart som möjligt, men absolut senast den 30 juni via ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Stockholm
873312a4 (anges alltid vid ansökan)
2018-06-05