Compliance Partner
BNP Paribas Cardif Nordic AB
BNP Paribas Cardif söker en Compliance Partner

BNP Paribas Cardif utvecklar och tillhandahåller personriskförsäkringar på den nordiska marknaden via banker, finans- och försäkringsbolag. BNP Paribas Cardif är specialiserade på låneskyddsprodukter men tillhandahåller även andra försäkringsprodukter. Genom förståelse för våra samarbetspartners kärnaffär och behov kan BNP Paribas Cardif erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar.


BNP Paribas Cardif söker nu en medarbetare till vår compliance funktionen. Vi förstärker funktionen som i dagsläget består av två personer med ytterligare en person. Funktionen är organisatoriskt direkt underställd VD. Avdelningens uppdrag är att stötta BNP Paribas Cardifs nordiska verksamhet i regelefterlevnadsfrågor samt att följa upp att verksamheten bedrivs i enlighet med de lagar och regler som gäller för den tillståndspliktiga försäkringsverksamheten. Då det är en ny tjänst kommer denna delvis att kunna anpassas efter den person som tillträder tjänsten.

I tjänsten kommer du att stödja bolaget/funktionen inom diverse frågeställningar som exempelvis:

  • Identifiera och värdera compliancerisker

  • Löpande kontrollera och följa upp regelefterlevnaden i verksamheten

  • Informera om samt arbeta med att implementera nya/förändrade lagar, föreskrifter, branschregler och interna regler. Detta innebär att du bland annat kommer att arbeta med att utveckla bolagets interna styrdokument (guidelines)

  • Förbereda rapporter till VD, styrelse och huvudkontor

  • Delta i regulatoriska projekt eller projekt lanserade av huvudkontoret
     

Din bakgrund och kunskap:

Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkrings- och/eller finansbranschen samt om du har arbetat med compliancefrågor. Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du känner dig bekväm med att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på engelska.

Vi ser att du har utbildning inom juridik-och/eller ekonomi och om du har några års relevant arbetslivserfarenhet.

Arbetet ställer höga krav på självständighet, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, är strukturerad, lösningsorienterad och analytisk. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga då arbetet innebär mycket kontakter.


Mer om tjänsten:

Du erbjuds en intressant tjänst i en internationell, spännande och expanderande organisation som utvecklas i takt med marknadens krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med början snarast möjligt och med placering på det nordiska huvudkontoret i Göteborg.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Törngård, Chef Compliance, maria.torngard@bnpparibascardif.com, telefon 073-707 55 15 eller Ninni Andersson, HR Business Partner, ninni.andersson@bnpparibascardif.com, telefon 031-730 01 12.

Du är välkommen med din ansökan till: jobb@bnpparibascardif.com , märk din ansökan med ”Compliance”.

Sista ansökningsdag är den 28 maj 2018. Tveka inte att sända din ansökan redan idag, då urvalsprocess och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
 

Mer om BNP Paribas Cardif

BNP Paribas Cardif utgör försäkringsverksamheten inom den franska bankkoncernen BNP Paribas, en av Europas ledande aktörer inom bank- och finanstjänster. BNP Paribas Cardif bedriver idag verksamhet i 35 länder och har närmare 100 miljoner försäkringstagare.

BNP Paribas Cardif Nordic AB har varit verksamt på den skandinaviska marknaden sedan år 2000 och är moderbolag till de två försäkringsbolagen BNP Paribas Cardif Försäkring AB och BNP Paribas Cardif Livförsäkring AB, med filialer i Norge och Danmark. Försäkringsbolagen bedriver även gränsöverskridande verksamhet i Finland. BNP Paribas Cardif Nordic AB med dotterbolag har idag ca 110 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark och växer kontinuerligt för att kunna tillgodose våra samarbetspartners behov. För mer information se www.bnpparibascardif.se och www.bnpparibascardif.com.

Göteborg
jobb@bnpparibascardif.com
2dd5d795 (anges alltid vid ansökan)
2018-04-30