Chef till Klagomålsansvariga
AFA Försäkring
Chef till Klagomålsansvariga

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder.
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,5 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

AFA Försäkrings klagomålsansvariga hanterar serviceklagomål d.v.s. missnöje med AFA Försäkrings formella hantering av ett ärende, till exempel missnöje med handläggningstid, tillgänglighet eller bemötande. Klagomålsansvariga ligger för närvarande organisatoriskt inom Omprövningsavdelningen som även hanterar klagomål i sak (begäran om omprövning av skadeavdelnings slutliga ställningstagande i ett försäkringsärende). Från och med den 1 juli 2018 skapas en ny och separat avdelning för Klagomålsansvariga. Till denna nyinrättade avdelning söker vi en chef.

Avdelningen kommer bestå av den nya chefen och en medarbetare. Avdelningen kommer ligga inom enhet Juridik och den nya chefen kommer rapportera till enhetschefen.

Vad du kan förvänta dig

Klagomålsansvariga tar emot kunders serviceklagomål. Som chef för Klagomålsansvariga har du såväl ett operativt ansvar att hantera enskilda serviceklagomål som ett chefsansvar att säkerställa att hanteringen av dessa ärenden sker på ett effektivt, strukturerat och ändamålsenligt sätt i enlighet med de riktlinjer för klagomålshantering som AFA Försäkring antagit. Vidare ansvara du bland annat för att löpande analysera inkomna serviceklagomål och vid behov föreslå åtgärder för att förebygga framtida serviceklagomål, rapportera hanteringen av serviceklagomål till företagsledningen och styrelserna samt informera och utbilda personal inom AFA Försäkring om hanteringen av serviceklagomål.

Som chef för avdelningen ingår också att:

  • planera din verksamhet och styra avdelningen mot uppsatta mål
  • leda, coacha och resursplanera
  • löpande utveckla avdelningens arbetssätt

I rollen kan även komma att ingå att lämna visst stöd till AFA Försäkrings bolagsjurister i frågor med anknytning till skadereglering.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig med flera års erfarenhet som ledare. Du är van vid både verksamhetsutveckling och verksamhetsplanering. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av skaderegleringsprocessen. Vi ser också att du är van att hantera kunder och har en god förmåga att kommunicera.

Som person är du trygg och tydlig i din ledarroll och är bekväm med att fatta beslut. Du har förmåga att skapa förtroende samtidigt som du har handlingskraft och tar initiativ. Du har ett systematiskt arbetssätt och gör tydliga prioriteringar.

I rollen har du många kontaktytor såväl externt som internt och därför krävs det att du har förmågan att samverka och arbeta tillsammans med andra. Du är öppen och lyhörd i dialogen med både kunder, verksamhet och medarbetare.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete där du har stora möjligheter att bygga upp en ny avdelning.

Som chef på AFA Försäkring är du en del av vårt ledarnätverk som träffas flera gånger per år i syfte att kompetensutvecklas och utbyta erfarenheter.

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring

Välkommen med din ansökan

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 mars. Har du frågor om tjänsten kontaktar du Niklas Eideholm, chef för enhet Juridik på telefonnummer 08-696 44 05.

Våra fackliga företrädare är:

Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12 (FTF, Facket för Försäkring och Finans) 
Maria Schűtt, telefon 08-696 49 74 (Akademikerföreningen) 
 
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.


Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Stockholm
afcfd90d (anges alltid vid ansökan)
2018-03-13