Affärsansvarig Ledare
If Skadeförsäkring AB
If söker affärsansvarig ledare för vårt partnerskap med Volkswagen Group (VGS) inom If Märkesförsäkring!

Är du duktig på att etablera affärsrelationer och har förmågan att tänka och agera strategiskt? Är du dessutom engagerad och lyhörd med en hög ambitionsnivå som smittar av sig på din omgivning? Då kan du vara den ledare vi nu söker för vårt partnerskap med Volkswagen Group  (VGS) inom If Märkesförsäkring!

Då nuvarande ledare för enheten går vidare internt till nya utmaningar, söker vi nu hennes ersättare.

Som affärsansvarig ledare kommer du att ha det överordnade ansvaret för Ifs samarbeten med Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Porsche försäkring. Du och dina två direktrapporterande KAM:ar ansvarar gemensamt för att bygga en stark relation med finansbolag, generalagent och återförsäljare knutna till Volkswagen Group. Tillsammans med Volkswagen Group växer vi snabbt på den svenska marknaden och vill fortsätta utveckla nya koncept och erbjudanden till svenska konsumenter.

Som affärsansvarig ledare ansvarar du och ditt team för att driva dina märken mot tydliga försäljnings- och tillväxtmål. Du kommer att driva produktutveckling, marknadsaktiviteter och samverkansformer mot partners. Du ansvarar även för framtagning av årlig affärsplan för respektive märkeskoncept.

För att lyckas i rollen krävs att du är väl insatt i resultatutvecklingen samt att du är delaktig i relevanta forum för affärsutveckling av totalaffären. Du har även förmågan att inspirera och involvera dina medarbetare för att säkerställa att ni tillsammans når uppsatta mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Bygga ett starkt, tvärfunktionellt sk ”core team” kring din enhets märken och ansvarsområden med representation från olika delar av If (CRM & Marknad, försäljningsorganisationen för återförsäljare, online, skador etc.)
 • Utveckla en gemensam affärsplan och organisation som passar för din enhets partners och ansvarsområden
   

I din roll som affärsansvarig ledare rapporterar du till affärsansvarig för If Märkesförsäkring (IMF), Markus Norling. Du sitter med i IMF:s ledningsgrupp där du kan bidra till såväl utveckling av affären som till vår kultur.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är duktig på att etablera affärsrelationer och som har förmågan att tänka och agera strategiskt. Som person är du drivande, engagerad och lyhörd med hög ambitionsnivå som smittar av sig på din omgivning. Du är kommunikativt lagd och duktig på att nätverka och samarbeta med olika typer av människor. För att lyckas med ovan och för att du ska trivas i rollen som affärsansvarig ledare hos oss ser vi att du:

 • Har flera års erfarenhet av försäljning/har arbetat som KAM med starka partnersamarbeten
 • Har erfarenhet av att skapa starka och långsiktiga relationer med beslutsfattare på olika nivåer
 • Har ett intresse och förståelse för bilindustrin. Har du direkt erfarenhet av att arbeta i eller med bilbranschen är det starkt meriterande
 • Är flytande i engelska då vi arbetar med partners som är internationella bolag, ibland med utländska befattningshavare
 • Har goda ledaregenskaper och har ett intresse av att leda och utveckla människor
   

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tjänst med ena foten i en snabbt föränderlig bilbransch och andra foten i Nordens ledande försäkringsbolag. Kulturen på IMF präglas av ett stort engagemang och en vilja att hjälpa våra kollegor och våra partners. Vi sitter tillsammans i ett öppet kontorslandskap och vår storlek ger dig tillgång till både bredd och djup i kompetens bland dina kollegor. Som anställd hos oss har du tillgång till matsal i huset och möjlighet till flexibla träningsmöjligheter i vårt egna gym.

Tjänsten är placerad på Ifs kontor i Bergshamra. Resor förekommer i tjänsten.

Ansökan
Vid eventuella frågor kring tjänsten kontakta Markus Norling, markus.norling@if.se. Sista ansökningsdag är den 25:e mars. Vi ser gärna att du ansöker både med CV och Personligt Brev.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande!

If är det marknadsledande försäkringsbolaget i Norden när det gäller partnersamarbeten med bilindustrin. If Märkesförsäkring (IMF) är en enhet inom If i Sverige vars affärsidé är att vara det självklara valet för bilbranschen och dess kunder när det gäller bilförsäkring i Norden. Tillsammans med Volvia (som drivs i en annan separat enhet inom If) är If marknadsledande på området. IMF har 21 olika samarbeten där det största samarbetet är det med Volkswagen Group Sweden och Volkswagen Financial Services (VFS).

Stockholm
15fa7403 (anges alltid vid ansökan)
2018-03-09