Personskadereglerare
Löf
Personskadereglerare Specialistcenter

Vill du arbeta med patientskador i en organisation som alltid har kunden i fokus?

Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vi har ett tydligt kundfokus och arbetar kontinuerligt med projekt som syftar till att förbättra kundservice och att effektivisera processer. På Löf har vi ett öppet klimat och en lärande kultur där vi hjälper varandra. Vi erbjuder en gedigen introduktionsutbildning och fäster stor vikt vid kontinuerlig kompetensutveckling. Vi har en hög digitaliseringsgrad på vår arbetsplats och ett utvecklat skadesystem. Löf är ett värderingsstyrt företag med tydligt resultatfokus.

Just nu söker vi engagerade personskadereglerare som vill arbeta som specialister inom ersättningsärenden i en variationsrik roll.

Arbetsbeskrivning
Som personskadereglerare på Löf inom specialistgrupp ersättning utreder du om patienter som drabbas av skador har möjlighet att få ersättning och du ansvarar för en egen kundstock. Till din hjälp har du erfarna kollegor och medicinska rådgivare som stöttar i olika frågor.

Specialistgrupp Ersättnings huvuduppdrag består av att hantera ersättningsärenden nivå 3 vilket innebär:

  • Oklara inkomst- och arbetsförhållanden

  • Egna företagare

  • Livräntor och pensionsförluster

  • Reglering av ersättningskrav i ärenden som anmäls inom psykiatrin

  • Barn- och förlossningsskador

  • Utredning av underhållsförlust

I arbetet som specialist ingår det att vara en stödresurs samt att utbilda och bidra till en lärande organisation. Det är därför viktigt att du trivs i en bred och variationsrik roll och du känner dig trygg med att tala inför publik. Du har även ett stort intresse av att delta i förbättringsarbete samt tar eget aktivt ansvar för omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, juridik eller utbildning från IFU personskadereglering eller liknande. Du har minst fem års erfarenhet av personskadereglering med utredning och reglering av komplexa ärenden samt kunskap i skadeståndsrätt och skadeståndslag. Du har goda IT-kunskaper.

Personliga egenskaper
I din roll har du många olika kontaktytor och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du är en social person som är lyhörd och kundorienerad. Eftersom arbetet handlar om att bedöma olika typer av skador behöver du vara bekväm med att ta beslut och du är även tydlig i din kommunikation. Du har en god analytisk förmåga och förstår snabbt instruktioner och har en helhetssyn. Som person är du driven och har ett effektivt och strukturerat arbetssätt.

Om verksamheten
Löf är ett rikstäckande försäkringsbolag som har till huvuduppgift att försäkra de vårdgivare som finansieras av landstingen och regionerna. Våra slutkunder är de patienter som drabbats av en patientskada. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättning till patienter som skadas i vården samt att bidra till att antalet skador i vården minskar.

Löf är ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina försäkringstagare, landstingen och regionerna. Verksamheten omsätter årligen 1 miljard kronor och har en balansomslutning på 10 miljarder kronor.

Vi är cirka 185 medarbetare som arbetar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet. Vår arbetsplats finns centralt på Södermalm i Stockholm.

Mer information om Löf finns på www.lof.se

För mer information och ansökan
Om du känner igen dig i vår beskrivning, är du varmt välkommen att skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv märkt ”Personskadereglerare specialistcenter” till: jobs@lof.se.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Sista ansökningsdagen är den 25 mars 2018.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta gruppchef Charlotte König Molin, 08-551 011 32 , charlotte.konig-molin@lof.se,

Fackliga frågor besvaras av: Lisbeth Nylén-Bakurin, Facket för Försäkring och Finans, FTF, 08-551 010 35, lisbeth.nylen-bakurin@lof.se samt Karin Braatz, SACO, 08-551 010 56, karin.braatz@lof.se

Stockholm
jobs@lof.se
1155e4e0 (anges alltid vid ansökan)
http://lof.se/
2018-02-23