Key Account Manager
If Skadeförsäkring AB
If Privat söker en Key Account Manager (KAM) till enheten If Portfolio & Strategic Partner

If Privat Sverige har haft en stark tillväxt de senaste åren. Vid årsskiftet tog vi in ett nytt fackförbund och vi vågar nu säga att vi har marknadens bästa gruppförsäkringssystem. Vi vill fortsätta att växa mot denna viktiga grupp men även mot helt nya organisationer och kunder.

Strategic Partner är en enhet inom Privat Sverige ”Sales & Service” som ansvarar för Ifs avtal med olika samarbetspartners på den svenska privatmarknaden. Det handlar om samarbeten med bank, fackförbund, intresseorganisationer mm. Enheten ansvarar även för tillväxten i If-portföljen Privat Sverige.

Till denna grupp rekryterar vi en KAM som kommer att ha fokus på nya samarbeten mot fackförbund och andra intressanta partners, men även att utveckla befintliga konton i Sverige.

Rollens ansvar och uppdraget

Strategic partner- gruppen består av 13 personer inklusive ledaren. Du är en del av ett lag men samtidigt arbetar du självständigt och under stort eget ansvar med att fortsätta etablera If på gruppförsäkringsmarknaden och att fortsätta ta in mer sakaffär, att ta in nya partneravtal och att driva dina konton mot tydliga försäljnings- och tillväxtmål.

För att lyckas krävs det att du är väl insatt i din marknad och i resultatutvecklingen samt att du är delaktig i relevanta forum för affärsutveckling av totalaffären. Du är lyhörd och omsätter våra partners behov till konkreta försäkringslösningar, vilket innebär att du har kontakt med i princip alla funktioner på Privat Sverige och flertalet hos vår partner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bygga starka och långsiktiga relationer med nya och befintliga partners.
  • Ständigt utmana och utveckla dig själv, din grupp och dina partners/ avtal för bästa möjliga värde och relevans för våra partners och för If.
  • Driva samarbetet framåt, sätta tydliga årliga planer och en strukturerad gemensam uppföljning med vår partner.
  • Driva försäljningsinitiativ och volymtillväxt i samtliga tillgängliga distributionskanaler.
  • Följa upp och agera på resultatavvikelser både vad gäller volym och finansiella tal.
  • Proaktivt och kreativt utveckla våra lösningar (produkter och tjänster) och affärsmodeller.
  • Skapa marknadens nöjdaste gruppförsäkringsportfölj med lösningar i framkant.
     

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att skapa starka samarbeten med tydliga kundvärden. Du har ett stort intresse för vår omvärld, du följer den politiska utvecklingen nära och har en god inblick i och förståelse för förbundsvärden och dess drivkrafter. Du är duktig på att bygga relationer och se möjligheter, samtidigt som du inte blundar för hindren. Du har många idéer kring framtidens försäkringsbehov, var framtidens partneraffär finns och hur den tecknas. Du har en hög energinivå, tar egna initiativ och har en stark känsla för service, kvalitet och vad som verkligen skapar kundvärde och kundnöjdhet. Du vill skapa marknadens bästa partneraffär och ger dig inte förrän du är där.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från antingen försäkrings-, förbunds- eller finanssektorn. Du är högskoleutbildad med examen inom ekonomi eller motsvarande, du är en god förhandlare och du har förmågan att tänka och agera strategiskt, både på kort och på lång sikt. Du kan enkelt och snyggt visualisera och presentera våra lösningar i tal och skrift så folk förstår. I ditt arbete kommer du att jobba tillsammans med personer på olika positioner och din förmåga att projektleda och agera ”spindeln i nätet” kommer därför bli avgörande för att lyckas. Vi och våra partners arbetar delvis i nordiska och globala organiserade matrisorganisationer där språken är främst svenska och engelska. Resor, främst inom Sverige, förekommer.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontaktuppgifter

Sista ansökningsdag är den 25 februari. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Frida Lagergren, Ledare för If-portföljen och Strategic Partner Privat Sverige, frida.lagergren@if.se eller 070-5593733.

Placeringsort: Bergshamra, Stockholm

Stockholm
3098041f (anges alltid vid ansökan)
2018-02-06