Skadereglerare
Crawford & Company (Sweden) AB
Ansvarsskador och Rättsskydd

Crawford & Company är ett konsultföretag som arbetar med fristående skadereglering. Vi reglerar skador inom bl.a. sjö & transport-, industri-, företag-, konsument-, motor- och personförsäkring. Våra uppdragsgivare är såväl svenska som utländska försäkringsbolag och captives (koncerninterna försäkringsbolag). Crawford & Company (Sweden) AB är ett helägt dotterbolag till amerikanska Crawford & Company. Vi är idag cirka 75 personer anställda i Sverige fördelade på fyra kontor - Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Vi söker en ansvarsskadereglerare samt en rättsskyddshandläggare med placering på vårt kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö

Du kommer att ingå i gruppen som hanterar ansvarsskador och rättsskydd. I dagsläget är vi åtta ansvarsskadereglerare i teamet och en chef.

Arbetsuppgifterna avseende ansvarsregleraren består i att utreda om inträffade skador omfattas av försäkringen och våra kunders eventuella skadeståndsskyldighet enligt gällande rätt. Du följer ärendet från anmälan till dess att ärendet är färdigreglerat. Skaderegleringen sker på uppdrag av såväl svenska som utländska uppdragsgivare vilket innebär att du parallellt med skaderegleringen även kommer att ha kontakt med dessa och avge skriftliga rapporter på svenska respektive engelska.

Vi söker dig som har juristexamen med kunskaper och erfarenhet inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Du har arbetat två år eller mer med ansvarsskadereglering och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av konsult-, entreprenad- och produktansvar. Vi lägger givetvis även mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rättsskyddshandläggaren kommer att reglera rättsskydd inom privat- samt företagsförsäkring. I rollen ansvarar man för att inom försäkringsvillkorens ramar reglera inkommande skador. Du kommer att ha kontakt med våra uppdragsgivare och deras kunder samt ombud. Det ingår även att informera om vad försäkringen omfattar till både ombud och försäkringstagare.

Vi söker dig som har juristexamen med kunskaper inom försäkringsrätt samt erfarenhet från reglering av rättsskyddsskador.    

För tjänsterna gäller att du skall vara en självgående och drivande person som tycker om att ha direktkontakt med våra uppdragsgivare och deras kunder. Du skall också kunna se möjligheter och vara flexibel i tanke och handling, vilket är en förutsättning för att kunna fungera väl i ett konsultföretag. Arbetet kräver vidare att du har ett affärsmässigt förhållningssätt, gott omdöme och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

I gengäld erbjuder vi dig ett självständigt arbete i ett expansivt företag där du också får ett vidare perspektiv på skaderegleringsarbetet.

Vill du veta mer går det bra att kontakta gruppchef för Ansvarsskador, Anna Werner på telefon: 010-410 70 45.

Fackliga representanter är Åsa Vedin för FTF, telefon: 010-410 70 82 och Rosa Maria Abramowicz för Saco, telefon: 072-070 07 38.

Ansökan
Din ansökan med meritförteckning sänder du senast in 3 mars 2018 till anna.werner@crawco.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan då intervjuer genomförs löpande.

Stockholm, Göteborg eller Malmö
anna.werner@crawco.se
23039d3c (anges alltid vid ansökan)
2018-02-05
Anna Werner