Analytiker
Länsförsäkringar Sak Försäkrings AB
Analytiker Internationell Återförsäkring

Till gruppen Internationell Återförsäkring på Länsförsäkringar Sak söker vi en analytiker för ett vikariat på cirka 18 månader som sträcker sig från mars/april 2018 till augusti 2019.

Internationell Återförsäkring tecknar inkommande internationell återförsäkring från försäkringsbolag i hela världen. Du kommer att få arbeta i en spännande internationell miljö med omväxlande arbetsuppgifter och ett brett internationellt kontaktnät.

Om jobbet

  • Hantera kontraktsrelaterade ärenden och registrera i våra elektroniska system

  • Prissättning och analys av internationella återförsäkringsprogram

  • Samverkan med våra underwriters för att ta fram beslutsunderlag

  • Analyser och registreringar av naturskadeexponering såsom stormar, jordbävningar, översvämningar etc.

  • Medverka till att utveckla och förbättra verktyg, processer och rutiner inom analys- och prissättningsområdet

Vem är du?
För att lyckas i denna roll har du ett affärsinriktat och prestigelöst förhållningssätt och en god analytisk och pedagogisk förmåga. Vårt arbete är serviceinriktat och medför många externa kontakter med såväl försäkringsbolag som mäklare. Detta ställer krav på din sociala förmåga. Du bör därför vara utåtriktad och tycka om att samarbeta, men också kunna arbeta självständigt och ta stort eget ansvar. För att förstå helheten är det viktigt att du kan arbeta både med god överblick och detaljinriktat. Det är ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift, ytterligare språk är meriterande.

Du har akademisk examen med inriktning på ekonomi eller matematik/matematisk statistik. Då jobbet innebär hantering av stora datamängder värdesätter vi erfarenhet av programmering liksom erfarenhet av att arbeta i SQL, Excel och MATLAB. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av återförsäkring.

Om oss
Länsförsäkringar Sak är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Internationell Återförsäkring inom Sak tecknar inkommande internationell återförsäkring och gruppen har idag nio medarbetare.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?
Välkommen med din ansökan senast 23 februari.

Vi svarar gärna på dina frågor

  • Simon Hallbäck, chef Internationell Återförsäkring, telefon 08-588 404 74

  • Margareta Lööf, kontaktombud FTF, telefon 08-588 412 38

  • Anna Sandqvist, kontaktombud SACO, telefon 08-588 416 50


Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Stockholm
95dd0efe (anges alltid vid ansökan)
2018-02-02