UX-designer till Min Pension
Min Pension i Sverige AB
UX-designer till Min Pension

På Min Pension arbetar vi med att ta fram nästa generations pensionsinformation och vår webbplattform är en av de som ligger i framkant när det kommer till detta. Vi har flera stora spännande projekt framför oss och arbetar hela tiden med att förbättra användarupplevelsen av våra digitala tjänster. Vi söker därför en erfaren UX-designer som vill ta nästa steg i karriären och börja arbeta med krav och analys till vårt kontor på Karlavägen i Stockholm!

Arbetsuppgifter
Du ingår i vårt utvecklingsteam som består av både anställda och konsulter. Du arbetar i projektform tillsammans med verksamhetsutvecklare, kravanalytiker, service designer, grafiker, UX-research, produktägare, försäkringsspecialister, systemutvecklare, arkitekter och projektledare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för strategi och utveckling av Min Pensions digitala kanaler; webbplatsen samt e-tjänsterna.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 

  • Driva på arbetet med att ta fram koncept och skisser från idé till detaljerad interaktionsdesign, inklusive kravanalys och detaljering

  • Kommunicera med olika intressenter så som försäkringsbolag och våra utvecklare

  • Analysera användarnas behov genom t.ex. intervjuer, statistik, observationstester

  • Leda workshops med andra för att hitta lösningar

  • Dokumentera kraven från prototyper så att utvecklarna vet vad de skall göra. Förutom visuella krav förväntas du jobba med kravdokumentation av funktionella krav genom att skriva och uppdatera scenariobeskrivningar och andra kravdokument.

  • Testa leveranser


Extra meriterande är det om du kan något om några av våra vanligaste ”buzzwords” som ITP, XML, UX, Use Case, Axure, Balsamiq, Sketch, XD, Google Analytics, Piwik, JAD, HTML, Agile, fintech, användbarhetstestning, Service Design, WCAG, CMS, TFS, Trello och viktigast av dem alla KISS (Keep It Simple, Stupid)

Vem är du?
Vi ser gärna att du besitter relevant utbildning från universitet, högskola eller motsvarande och har några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom UX eller krav. Förutom UX vill du arbeta med att analysera våra användare och dokumentera krav för våra nya funktioner så att våra utvecklare och partners kan förstå hur tjänsterna ska utvecklas.

Vi söker dig som brinner för att skapa samhällsnytta. Likväl som du uppskattar rollens kreativa inslag är du en person som arbetar med en tydlig struktur och är van vid att dokumentera ditt arbete. Eftersom rollen som UX-designer innebär varierade arbetsuppgifter är du prestigelös i ditt arbetssätt och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. För att bli framgångsrik i denna roll behöver du även trivas med breda kontaktytor där du tillsammans med representanter från våra samarbetspartners (staten och pensionsbolagen) tar fram användar- och funktionsvänliga lösningar.

Vänta inte med din ansökan!
Ansök redan idag, sista ansökningsdag är 31 januari 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Du kan också enkelt ansöka via din LinkedIn profil och ge en kort motivering till varför du söker tjänsten. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare på WeSelect; Mattias Eklund, tel. 076 265 13 00. Facklig kontaktperson, Helena Myrnäs (FTF), tel. 08-522 782 71.


Min Pension i Sverige AB är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen och är ett dotterbolag till Svensk Försäkring, som är försäkringsbolagens branschorganisation i Sverige. Min Pension finansieras gemensamt av staten och pensionsbolagen. Min Pension driver webbplatsen Minpension.se som är kostnadsfri att använda för alla medborgare. Minpension.se ger begriplig, individuell och samlad pensionsinformation samt möjlighet till individuella pensionsprognoser till alla som tjänar in till pension i Sverige. Minpension.se har för närvarande ca 3 miljoner registrerade användare.

Stockholm
14ae1aae (anges alltid vid ansökan)
2018-01-12