Senior Underwriter
Nordeuropa Försäkring AB
Senior Underwriter sakförsäkring

Vi erbjuder den skandinaviska marknaden ett brett sortiment av konkurrenskraftiga sak- och livförsäkringar. Vi är specialister på underwriting, produktutveckling och administration. Genom våra internationella försäkringsgivare kan vi erbjuda anpassade försäkringslösningar för enskilda företag och grupper.

Nordeuropa är registrerade försäkringsförmedlare i Sverige och agerar som representant åt ett antal utländska försäkringsgivare. Det innebär i praktiken att vi handlar upp försäkringsgivare på den internationella marknaden åt våra kunder som vill köpa riskförsäkringar. Vi hanterar allt utom riskbärandet i Sverige. D.v.s. riskurval, underwriting, administration, service m.m. Skadereglering sker normalt via NLA som är ett fristående skaderegleringsbolag vilket ingår i vår koncern.

Nordeuropa Försäkring ingår i koncernen MGA Insurance Holding AB. I koncernen ingår även skaderegleringsbolag samt bolag etablerade i Norge.

Vi styrs av; GEMENSKAP, HJÄRTA OCH PROFESSIONALISM. Nordeuropa är ett litet bolag med stark sammanhållning där vi gärna gör roliga saker tillsammans. Det är viktigt att en ny medarbetare passar in i vår gemenskap och delar våra värderingar.

Nordeuropa har två affärsområden, sak respektive liv. Nu behöver vi förstärka inom sak och söker då en medarbetare till avdelning sak. Idag består avdelningen av sex medarbetare. Då affären växer, samtidigt som vi avser att utöka vårt produktutbud, vill vi bredda kompetensen hos avdelningen. 

Ditt uppdrag:
Du kommer att jobba med att sälja, förvalta samt utveckla vår sakförsäkringsaffär gentemot våra samarbetspartners, som kan vara förmedlare, organisationer mfl. Du kommer vidare att vara involverad i skrivande av nya och uppdatering av våra befintliga villkor samt framtagande av nya produkter. Du kommer att ingå i ett team av medarbetare som alla har lång erfarenhet inom försäkringsbranschen.

En viktig del av ansvaret är att vårda kundrelationer och du kommer att hantera hela kundrelationen. I rollen förväntas du upprätthålla varaktiga relationer med förmedlarna. Du använder gärna dina kontakter och relationer för att hitta lönsamma affärsmöjligheter som förvaltas på ett bra sätt.

Din profil/Bakgrund:
Du är en Senior UW med ett antal år i försäkringsbranschen i bagaget. Du har antingen Juridisk-, ekonomisk-, eller ingenjörsbakgrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadavtal och den komplexitet som detta innebär. Vidare är det ett plus om du tidigare har arbetat med skador. Även kunskaper inom Financial Lines och/eller gruppförsäkringslösningar samt ledarerfarenheter är meriterande för tjänsten.

Som person är du utåtriktad, målmedveten, noggrann och behärskar både att jobba självständigt och i grupp.

Du är inte främmande för att rycka in där du behövs då vi är ett relativt litet företag där alla hjälps åt att nå våra gemensamma mål. I interna och externa relationer kännetecknas du av sunt förnuft, prestigelöshet, ödmjukhet och affärsmannaskap.

Då vi jobbar mestadels mot Engelsktalande försäkringsgivare är det nödvändigt att du behärskar försäkringsengelska i såväl tal som skrift.

Vill du ha ett flexibelt, roligt och utvecklande jobb, tveka inte att skicka in en ansökan. Urvalsprocessen sker löpande.

Nordeuropa Försäkring AB har kollektivavtal.

Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: Rekrytering@nordeuropa.se

Stockholm
rekrytering@nordeuropa.se
2a465670 (anges alltid vid ansökan)
2018-01-12