Bolagsjurist
Gar-Bo Försäkring
Är du vår nya bolagsjurist?

Gar-Bo är ett litet entreprenöriellt bolag som erbjuder försäkringar, besiktningar, kontrollansvarig, service, utbildningar och goda råd till alla som bygger nytt, bygger om och köper eller säljer hus. Vi erbjuder också försäkringar och tjänster till småhusföretag, byggare och bostadsrättsföreningar. Som bolagsjurist arbetar du koncernövergripande med både försäkringsfrågor och juridiska frågor som rör besiktning och tjänster som distribueras genom de två dotterbolagen Gar-Bo Försäkring och Gar-Bo Besiktning.

Är du vår nya kollega?

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Vi söker dig som vill vara med på vår tillväxtresa och som har ett starkt engagemang för företagets bolagsjuridiska frågor. Du ansvarar för de legala frågorna och har breda kunskaper inom området. Du kommer att hantera juridiska ärenden som normalt ligger på en bolagsjurist, bl.a. kommersiella avtal med våra samarbetspartners och leverantörer, rådgivning, förhandlingsstöd, avtalsskrivning (såväl granskning som hantering). I tjänsten ingår också upprättande och revidering av instruktioner, policys och övriga företagsdokument, bevakning av gällande tillstånd samt ansökan av nya tillstånd. Du har även kontakt med myndigheter, försäkringsbolag och externa ombud. 

Basen för dina arbetsuppgifter är kvalificerad försäkringsrätt och andra rättsområden som direkt eller indirekt berör våra verksamheter. Du kommer arbeta med både strategiska frågor som operativa.

Kunskaper och erfarenheter

 • 7-8 års arbetslivserfarenhet som bolagsjurist inom försäkringsbranschen eller 4-5 år som jurist på advokatbyrå med sådana klienter
 • Senior kompetens inom försäkringsområdet
 • Det är meriterande om du har arbetat med entreprenadjuridik
 • Akademisk nivå eller motsvarande
   

Dina karaktärsdrag och förmågor

 • Du drivs av intresset för att affärsmässigt utveckla verksamheten
 • Du har en förmåga att se samband och helheter från början till slut
 • Du blir inspirerad av att arbeta med alla frågor, stort som smått och har en förmåga att prioritera
 • Du är en problemlösare och ”doer” snarare än en rådgivande granskare
 • Du har god kommunikativ förmåga, i såväl skrift som tal  
 • Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten
 • Du är engagerad och ödmjuk och bygger goda relationer med dina kollegor och samarbetspartners 
 • Du är resultatorienterad och kan säkerställa måluppfyllnad
 • Du har ett intresse av bygg och/eller bostäder
   

Vi erbjuder 
En nyckelroll i en entreprenöriell och dynamisk miljö i nya fina lokaler vid Skanstull, Stockholm. Drygt 30 erfarna och kompetenta medarbetare. En företagskultur som är informell och samtidigt professionell. Att få vara med och tänka innovativt och får chansen att själv vara med och skapa lösningar. Du kommer rapportera till VD.

Information och ansökan 
Är du intresserad och nyfiken är du välkommen att kontakta VD, Linnea Moberg, som du når på telefon 072-066 09 79 eller via mail linnea.moberg@gar-bo.se. Skriv ”Bolagsjurist” och ditt namn i ämnesraden på din ansökan.

Vi genomför intervjuer löpande och vill gärna ha din ansökan med löneanspråk snarast, dock allra senast den 15 februari 2018. 
 

Om företaget
Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggrelaterade försäkringar. Vi är specialiserade på småhus och erbjuder trygghetslösningar inom nybyggnation och vid småhusförsäljning till privatpersoner och företag i hela Sverige. Genom våra försäkringar och tjänster ger vi kunskap, goda råd och trygghet till människor som ska förverkliga sina husdrömmar. Vi erbjuder också försäkringslösningar, tjänster och utbildningar anpassade för småhusföretag, entreprenörer och bostadsrättsföreningar. Gar-Bo grundades 1989 och har i dag ett 30-tal anställda på huvudkontoret i Stockholm, men verkar i hela landet genom certifierade underkonsulter och byggtekniska experter.

Stockholm
linnea.moberg@gar-bo.se
4484f1d1 (anges alltid vid ansökan)
2018-01-10