Avdelningschef
AFA Försäkring
Avdelningschef till Skadereglering

Välkommen till ett lite annorlunda försäkringsbolag. Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Enheten Skadereglering inom AFA Försäkring består av 380 medarbetare och är mitt i en spännande utveckling med fokus på kundens upplevelse och ökad digitalisering. Vår ambition är att leda den dagliga verksamheten med bästa möjliga värde för våra kunder. Det betyder att vi uppnår god kvalité i skadereglering, att vi bedriver förändringsarbete med bästa insatser av teknik och digitalisering och inte minst att vi levererar besked och ersättning till det mål vi har satt.

Enheten består av tre verksamhetsområden; Sjuk, Arbetsolycksfall och Trygg/Liv. Inom Trygg/Liv finns fem avdelningar och vi söker nu en ny avdelningschef till avdelningen HIFI 2 då chefen har gått vidare till en annan chefstjänst inom företaget.

HIFI (Hög Invaliditet Framtida Inkomstförlust) hanterar de utredningsprövande och komplexa skadeståndsrättsliga arbetsskadorna. Avdelningen har specialistkunskap för att reglera höga invaliditeter, framtida inkomstförluster samt framtida merkostnader. Vi hanterar också dödsfallskador till följd av arbetsskada.

Vi är specialiserade för att kunden ska få ett professionellt bemötande och hantering av sitt skadeärende.

Avdelningen består idag av 21 medarbetare varav två skadekonsulenter. Skadekonsulentens roll är bland annat att bistå chefen i skadetekniska frågor och kompetensutveckling av medarbetare.

HIFI består av två avdelningar som jobbar tätt tillsammans vilket innebär att det finns en utarbetad metodik och stöttning mellan avdelningarna. 

Vad du kan förvänta dig
I rollen som avdelningschef har du ett personalansvar för 21 medarbetare. På avdelningen finns medarbetare med lång erfarenhet och kunnande av skadereglering. Det finns en fantastisk vilja att dela med sig av kunskap och därmed bidra till verksamhetens resultat.

Du blir en viktig person i din roll som avdelningschef och chefskollega, i att bidra till vår fortsatta utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • planera och leda arbetet mot uppsatta mål
  • leda och coacha medarbetarna att nå sina individuella utvecklingsmål
  • driva förändring
  • aktivt arbeta med att framtidsäkra verksamheten inklusive omvärldsbevakning och löpande utvecklingen av våra arbetssätt
  • samverka med chefskollegor, skadekonsulenter för att nå uppsatta mål
  • rapportera till verksamhetschef kring uppföljning av verksamheten

 

Klicka här för att se filmen där Jerker berättar hur det är att jobba på avdelningen HIFI.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har erfarenhet av personalledande roll, gärna där du arbetat både i ledningsgrupper och/eller i styrgrupper. Du har drivit förändringsprojekt med förbättrad kundnytta och är van att leda och utveckla komplexa processer som innefattar både system och medarbetare med specialistkomptens. En god teoretisk och praktisk grund inom personskadeförsäkring är meriterande. Troligen har du en akademisk utbildning i botten alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Som person är du trygg och tydlig i din ledarroll. Du är resultatorienterad och har förmåga att ställa krav på rätt nivå. Du är bekväm med att fatta beslut och är strukturerad. Du har förmåga att skapa ett förtroendefullt arbetsklimat genom delaktighet och engagemang. Du är en god kommunikatör och har en förmåga att inspirera.

För att lyckas krävs att du har förmågan att skapa goda relationer, samverka och arbeta tillsammans med andra. I dialogen med både medarbetare och andra samverkanspartner, har du förmåga att lyssna aktivt och uttrycka dig tydligt.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom en viktig verksamhet med stor nytta till många av våra kunder. Chefsrollen innebär att röra sig mellan att vara strateg med omvärldbevakning till att coacha andra och lösa problem med hjälp av specialistkompetens.

Som chef på AFA Försäkring är du en del av vårt ledarnätverk som träffas flera gånger per år i syfte att kompetensutvecklas och utbyta erfarenheter.

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring

Välkommen med din ansökan
Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 februari. Har du frågor om tjänsten kontaktar du Verksamhetschef Sara Kilander, på 08-696 48 77 eller sara.kilander@afaforsakring.se.

Våra fackliga företrädare är:
Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.


Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Stockholm
1c4e9fe2 (anges alltid vid ansökan)
2018-01-10