Affärsinriktad Underwriter
If Skadeförsäkring AB
If P&C söker Riskbedömare för underwriting av egendomsförsäkring till både Sundsvall och Göteborg

Skulle du tycka om att ta ansvar för en affär och vara en del av en grupp av experter i en dynamisk miljö där du med din expertroll spelar en viktig roll för att ge kunderna den försäkringslösning de behöver?

Vill du vara en del av Nordens största och mest moderna försäkringsbolag? Vill du jobba med stora respektive komplexa företagskunders risker och skydda kunderna mot dessa?

Om ja, kan du bli vår nya Underwriter! Hos oss får du bl a förvalta en kundportfölj med lönsamhetsansvar och möjlighet att utveckla en spetskompetens inom ett eller flera områden.

Våra mål
Vi är det bolag som erbjuder de bästa försäkringslösningarna, och ska även fortsättningsvis vara det. Inom underwriting uppnår vi det genom att vi var och en har ett dedikerat ansvar för våra kunder för att förstå, värdera och förebygga risker samt att vi har ett fokus på utveckling av varje medarbetares kunskap och förmåga.

Jobbet
Du kommer vara en del av att team med åtta underwriters som är ansvariga för att utforma försäkringslösningar som passar kundens behov. Vi jobbar genom att sätta rätt pris för rätt risk och som underwriter är du ansvarig för din portfölj både när det gäller lönsamhet och tillväxt. Denna process omfattar också fysiska riskbesiktningar respektive kundmöten För att lyckas krävs ett tätt samarbete med kundansvariga inom vår säljorganisation, och du deltar aktivt i kundmöten och driver konceptet ”challenger sales” (insiktsdriven försäljning) tillsammans med övriga i kundteamet. Målet är att vi ska göra skillnad för kunden och deras upplevelse av oss på If.

Den svenska Underwritingorganisationen består idag av 20 personer med lönsamhetsansvar för en försäkringsportfölj på närmare en miljard kronor. Eftersom vi är en relativt liten grupp som riskbedömer försäkring som säljs av hundratals säljare och förmedlare ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och leverera.

Är du rätt person?
Du har en akademisk examen helst som ingenjör, t ex brandingenjör. Din potential och personliga egenskaper väger tungt. Vi ser gärna både mer erfarna såväl som nyexaminerade sökande, men med den gemensamma grunden att du har hög energinivå och vilja att utvecklas. Annan akademisk utbildning kombinerat med erfarenhet inom försäkring är också intressant.

Arbetet som Underwriter kräver en god analytisk förmåga där du både ska se detaljer och ha ett helhetsperspektiv då du har ett ansvar för utvecklingen av din portfölj, dina individuellt uppsatta mål samt för utvecklingen av dina kunder. Du arbetar självständigt med prissättning och produktanpassning så det krävs också att du har en god ekonomisk förståelse.

Tjänsterna utgår från Göteborg och Sundsvall med startdag så snart det är möjligt. Arbetet innebär resande, främst dagsresor, varför du som söker ska ha körkort och tillgång till bil. Tjänsten är på heltid. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 29 januari 2018, vi kommer löpande att intervjua och tillsätta tjänsten så snart vi har en lämplig kandidat. Om du är intresserad av att veta mer, kontakta Maria Persson, chef för Underwriting Sverige Företag: 0705-148479 eller maria.persson@if.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Sundsvall och Göteborg
fcddbcee (anges alltid vid ansökan)
2018-01-09