Dataskyddsombud
Dina Försäkring AB
Dataskyddsombud

Vi är tolv försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi finns på nära 50 platser i landet, från Lund i söder till Luleå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det du bryr dig om och att hjälpa dig att göra vardagen tryggare. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare. Ledorden för vår verksamhet är att vi ska vara nära, nytänkande och engagerade. Läs mer på www.dina.se.

Om arbetsuppgifterna
Den nyinrättade tjänsten som Dataskyddsombud blir en nyckelroll i vår federation. Du kommer att inneha en samordnande och ledande roll för informationssäkerhet inom Dina försäkringar. I det övergripande ansvaret ingår bland annat att

  • Vara Dina Försäkringars specialist rörande GDPR frågor

  • Ge råd och vara stöd rörande Dataskyddsförordningen och andra regler inom området

  • Övervaka efterlevnaden av gällande dataskyddsregelverk

  • Kontaktperson gentemot myndigheter rörande dataskyddsfrågor

  • Löpande övervaka förändringar i externa regelverk och praxis som kan ha påverkan

  • Utbilda och informera inom ansvarsområdet

Tjänsten kommer vara placerad i VD-stab och rapportera till chefen för Företagsstyrning i Dina Försäkring AB och innebär även resor till våra lokalbolag runtom i landet. I din roll som dataskyddsombud ingår samverkan med såväl ledning och styrelser samt kontrollfunktioner i bolagen. Du har god kunskap om riskanalyser och lagar som styr informationssäkerhetsarbetet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsstandarder, exempelvis ISO-27000.

Vem är du?
Vi ser gärna att du är jurist-  eller systemvetare, alternativt har annan relevant akademisk bakgrund. Erfarenhet från arbete rörande personuppgiftsbehandling samt IT-och informationssäkerhet är meriterande.

Du är självständig, har gott omdöme, är systematisk och noggrann och har ett pragmatiskt angreppssätt till dina arbetsuppgifter. Du har förmågan att analysera komplexa frågeställningar och kan uttrycka dig klart i tal och skrift.  Du får gärna vara social för på Dina kommer du få många trevliga kollegor som förutsätter att du är lätt att förstå och samarbeta med.  

Dina Försäkring som arbetsplats
Vi är drygt 140 personer som arbetar med att stötta Dina-bolagens affärsverksamhet. Hos oss kan du själv förändra och driva utvecklingen tillsammans med dina kollegor. Vi har ett öppet klimat där vi bejakar initiativförmåga, förändringsbenägenhet och ansvarstagande.

Kontakt
Tycker du att det här låter intressant? Har du fler frågor om tjänsten  är du varmt välkommen att kontakta Företagsstyrningschef Jonas Ekstam tel 070-649 59 71.

Facklig representant för FTF är Sammy Bergman, telefon 08-518 037 95.

Ansökan
Vi ser fram emot att få läsa din ansökan! Skicka därför in CV och personligt brev så snart som möjligt, men absolut senast den 7 januari 2018 via ansökningsknappen här nedan. Vi arbetar med löpande urval. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Stockholm
6d897d16 (anges alltid vid ansökan)
2017-12-07