Personskadespecialist

Personskadespecialist
Folksam

Personskadespecialist


Vi söker nu en personskadespecialist till vår specialistgrupp i Stockholm. Är du en kvalitetsmedveten person som känner ett stort engagemang kring arbete med komplexa personskadefrågor? I så fall kan du vara den vi söker!

Det här gör du som personskadespecialist inom Folksam
Tillsammans med övriga skadespecialister ansvarar du för att förvalta, utforma och utveckla nödvändiga instruktioner och riktlinjer för verksamheten. Du utvärderar löpande arbetsprocesserna för att säkerställa en hög och kvalitetssäker leverans inom PSS (Personskador Skadestånd). I dina arbetsuppgifter ingår att bidra till verksamhetens utveckling och du deltar i arbetet med att identifiera vilket behov av vidareutbildning som behövs för att reglera skador inom PSS. Du stöttar och vägleder skadereglerarna i frågor gällande personskadereglering.

I din roll ingår också att:

  • Delta i arbete med uppföljning av nämndsärenden.
  • Omvärldsbevakning i frågor med koppling till personskadereglering.
  • Samarbeta med cheferna inom PSS gällande fördjupad kvalitetskontroll.
  • Representera Folksam som ledamot i Trafikskadenämnden.

PSS är en del av enheten Skador och pensionsservice som idag består av cirka 1300 medarbetare runt om i landet. Inom PSS arbetar ungefär 65 personer placerade på våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och iLuleå. Medarbetarna på PSS reglerar personskador som ersätts på skadeståndsrättslig grund. Du kommer att ingå i ett team på fem personer som arbetar med att stötta och utveckla PSS-organisationen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av personskadereglering på skadeståndsrättslig grund samt erfarenhet av arbete i Trafikskadenämnden. Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet och god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutvecklas. Vidare har du erfarenhet av omvärldsbevakning och analysarbete kring praxisbildande frågor inom personskaderätten samt av arbete med framtagande av instruktioner och riktlinjer. Har du arbetat som personskadespecialist är det meriterande.

Du har ett starkt sinne för struktur, ordning och reda och har en mycket god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet inom ditt område. Vidare har du förmåga att arbeta med komplexa frågor och lösa komplexa problem samt producera egna dokument med hög kvalitet. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra tillsammans med andra och kommunicerar väl både i tal och skrift.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast den 30 juni 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Christine Kallbro, avdelningschef PSS,
0708-31 50 18.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44, FTF Kerstin Kujala 0708-31 51 76, och Handels Maria Bolin 0708-31 52 70.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Ansök
Stockholm
145531f2 (anges alltid vid ansökan)
2017-06-16