Biträdande jurist till Juridikavdelningen sökes

Biträdande jurist
BNP Paribas Cardif Nordic AB

Biträdande jurist till Juridikavdelningen sökes


BNP Paribas Cardif utvecklar och tillhandahåller personriskförsäkringar på den nordiska marknaden via banker, finans- och försäkringsbolag. BNP Paribas Cardif är specialiserade på låneskyddsprodukter. Genom förståelse för våra samarbetspartners kärnaffär och behov kan BNP Paribas Cardif erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar.

Juridikavdelningen
Avdelningens uppdrag är att stötta verksamheten i juridiska frågor. Avdelningen leds av en chefsjurist. Vidare finns två jurister som arbetar med försäkringsjuridiska frågor samt en jurist som arbetar med bolags- och avtalsrättsliga frågor. Slutligen finns det en Paralegal på avdelningen som hanterar administration av avtal mm. Därutöver har vi haft en medarbetare som ansvarar för hantering av klagomål från våra försäkrade samt som assisterat med administration av styrelsemöten. Hon har nu valt att gå vidare till nya utmaningar och därför söker vi hennes ersättare. Den nya tjänsten kommer dessutom utökas till att den vi söker kommer att bli klagomålsansvarig hos oss.

Dina främsta arbetsuppgifter:

 • Ta emot och hantera klagomål från våra försäkrade, förbereda och föredra klagomålsärenden för beslut i BNP Paribas Cardifs Klagomålsnämnd.

 • Vara kontaktperson externt gentemot kunder och myndigheter gällande klagomålsfrågor (Klagomålsansvarig).

 • Rapportera och föra statistik över klagomål.

 • Assistera med administration av styrelsemöten.

 • Ansvara inom Juridikavdelningen för bevakning av juridiken gällande personuppgifter/dataskydd.

Bakgrund och kunskap:

 • juristexamen från högskola/universitet

 • något eller några års kvalificerat arbete inom juridik, erfarenhet från försäkrings- eller finansbolag är meriterande

 • vana att uttrycka sig klart och tydligt i skrift och mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift. Kunskaper i något av våra andra nordiska språk samt franska är meriterande.

Personliga egenskaper:

 • positiv

 • förmåga att arbeta självständigt

 • hög integritet

 • analytisk

 • noggrann och strukturerad

Vi erbjuder:

 • Arbete i ett globalt och expansivt företag med Norden som ditt dagliga arbetsområde.
 • En arbetsplats med engagerade kollegor som alla drivs av att leverera det bästa för såväl interna som externa kunder.

Mer om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på det nordiska huvudkontoret i Göteborg.

Sista ansökningsdag är den 3 juli 2017. Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi bearbetar inkommande ansökningar löpande och vi kan komma att anställa någon innan ansökningstiden har löpt ut.

Du är välkommen med din ansökan till: jobb@bnpparibascardif.com , märk gärna din ansökan med ”Jurist”.

Mer om BNP Cardif Nordic AB:

BNP Paribas Cardif utgör försäkringsverksamheten inom den franska bankkoncernen BNP Paribas, en av Europas ledande aktörer inom bank- och finanstjänster. BNP Paribas Cardif bedriver idag verksamhet i 36 länder och har närmare 90 miljoner försäkringstagare.

BNP Paribas Cardif Nordic AB har varit verksamt på den skandinaviska marknaden sedan år 2000 och är moderbolag till de två försäkringsbolagen BNP Paribas Cardif Försäkring AB och BNP Paribas Cardif Livförsäkring AB, med filialer i Norge och Danmark. Försäkringsbolagen bedriver även gränsöverskridande verksamhet i Finland. BNP Paribas Cardif Nordic AB med dotterbolag har idag ca 100 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark och växer kontinuerligt för att kunna tillgodose våra samarbetspartners behov.

För mer information se www.bnpparibascardif.se och www.bnpparibascardif.com

Göteborg
jobb@bnpparibascardif.com
2b63b0bf (anges alltid vid ansökan)
2017-06-15
Om du har frågor om tjänsten går det bra att kontakta Katja Cato,
Chefsjurist, tel 0763-111005, mail: katja.cato@bnpparibascardif.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Elisabeth Marenius (personalchef), via mail: elisabeth.marenius@bnpparibascardif.com.